zepsuł mi sie xca12, najpierw nic nie mogłem wgrywać jakis kiepski sygnał słaby był, potem kiepsko przewijał, tylko w prawo, potem przestał kręcić play i na końcu zdechł całkiem silnik. Prawdopodobnie nadaje sie tylko na dawce. mam troche kaset z programami w basic do przerobu na atr i zastanawiam się czy nie mógłbym wyjąć całej elektroniki z xca12 i przełożyć do magnetofonu typu deck Yamaha jedynie poto żeby dokończyc zgrywanie. Czy ktoś próbował takiego przeszczepu do zwykłego decka? mam zamiar podpiąć się elektroniką xca12 prosto pod głowice decka. Sterowanie silnikiem nie jest mi potrzebne bo jedynie odtwarzam, ale może pomyslę. czy to ma szanse na powodzenie? i druga sprawa miałem tam płytkę z turbo 2000 czy można ją też tam zaadoptoować? pozatym chętnie i tak kupiłbym jakiś magnet do atari co pracuje z t2000 najlepiej xca12 lub xc12 jak ktoś ma to proszę oferte na priv
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.