1

witam

Jako że jestem miłośnikiem i zapalonym maniakiem Zorro od niepamiętnych czasów, chciałbym dowiedziec się czy istnieje cartridge z tą grą?, gra zajmuje 64kb w wersji pełnej dyskowej.
Jeżeli ktokolwiek ma schemat cartridge-a i wsad to byłbym uradowany, wniebowzięty i byłby to doskonały prezent na gwaizdkę:) , pozatym miałbym drugą najcenniejszą rzecz w domu, zaraz po atari:)

Jeżeli nie istnieje cart , to czy jest jakaś szansa żeby coś takiego zrobić i wbudować na stałe do atari? :) Wiem że to nie sparta dos, ale dla mnie zorro to podstawa.

pozdrawiam
dominik

2x ATARI 130XE, stacja 1050, XC12, XCA12 z turbo2000, kartridż T2000, SIO2SD, 1 Joystick :)

2

Istnieje

3

super! a masz może jakieś namiary na schemat i wsad?

2x ATARI 130XE, stacja 1050, XC12, XCA12 z turbo2000, kartridż T2000, SIO2SD, 1 Joystick :)

4

@domon - Atari z wbudowanym Zorro to bedzie niezly unikat :D

5

nosty: zauważ, że takie wbudowanie wymaga zerwania plomb i modyfikacji oryginalnego atari :-D

6

swietny pomysl z taka wbudowana gierka :-) a moze zamiast selftestu nagrac w romie jakas minigierke, BYE z basica i grasz :-)

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

7

przecież był missile command

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

8

Z mojej strony dodam ze na ulubiona gierke warto zaopatrzyc sie w ramcart. Rozwiazanie proste i skuteczne a do tego gdy ulubiona gierka sie znudzi latwo ramcarta przeprogramowac.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

9

kup se to: http://www.atarimax.com/flashcart/documentation/

"wszystko się kiedyś kończy......."

10

:) dzieki za odzew, Nosty - ty jako zbieracz kartów:) widać po opisie , nie masz może takiego karta? :) szczerze mówiąc to mam sio2sd i nie potrzebuje kolejnej przystawki z jakąs tam ilością gier na cartridge'u. interesuje mnie tylko cart z zorro, albo tak żebym mógł wsadzic to na stałe do ataraka. zorro nie znudzilo mi sie od 15 lat :) wiec chyba juz sie nei znudzi. pozatym jako elektronik chciałbym miec podwójną radoche zbudować karta i to z zorro. :) także dzieki za link do tego programowalnego, ale zostałbym jednak przy wielkiej ochocie na samego carta tylko dla zorro. Bo zorro musi być na honorowym miejscu w swojej kości pamięci i nie może sie z niczym nią dzielić:) takie sa założenia. :) pozdrawiam

11

Napisz do Zenona ;-) ....

"wszystko się kiedyś kończy......."

12

Nie ma różnicy jakiego karta sobie zbudujesz, "stały, zmienny czy podwieszany". To ma działać.
A działać będzie z RAM-CARTem. Zaxon dobrze prawi. Do RAM-CARTA jest inicjalizer i projekt jest sprawdzony. Polecam RAM-CARTA jako że też rżnąłem w ZORRO do skutku. Kto Ci wmówił że do RAM-CARTA ... M U S I S Z ... władować kilka gier?
Polecam to rozwiązanie.

13

@domon - podziwiam taka pasje do jednej gry! Rozumiem co chcesz miec: ze nie moze to byc programowalny nosnik na ktory mozna wgrac potem cokolwiek tylko ma byc to cartridge z Zorro raz na zawsze. :) Zrobie Ci takiego carta z Zorro.
Nie ma sensu, zeby ktos Ci go specjalnie projektowal i robil (a juz szczegolnie Zenon. Zal marnowac jego cenny czas), bo ja mam odpowiedni sprzet gotowy. Wlasnie zaprojektowany przez Zenona. Mam pare wolnych PCB, takze tylko zrobie ROM i zaprogramuje kosc. To pamiec jednokrotnego programnowania, wiec bedzie to Zorro juz na zawsze. Sam sobie bedziesz musial tylko nalepke zaprojektowac i zrobic.
Cart bedzie Cie kosztowal 27zl + koszty wysylki. I bedziesz musial poczekaz z tydzien. Ok?

Aha, oryginalny Zorro nigdy nie zostal wydany na cartridgu. Mozesz nie szukac.

14

jestem dozgonnie wdzięczny za okazane zrozumienie i miłosierdzie brachu ! jesteś moim bohaterem. bardzo ale to bardzo dziękuje! Naprawde widzę że trafiłem jako miłośnik atari w odpowiednie miejsce i do odpowiednich ludzi. Jeszcze raz dzięki!!!! proszę cię o dane do przelewu i natychmiast wysyłam kase. a z realizacją wykonania poczekam tyle ile będzie Tobie potrzeba. Dzięki! :) pzdr Domin

15

Nosty... zwróć uwagę tylko na czołówkę która jakoś tak po rusku się wgrywa z karta. Po chwili wszystko jest OK, Zorro startuje. Może jakiś luzak napisze inny loader.

16

Nosty, powiedz udało ci się wykrzesać troszkę czasu na zrobienie tego karta?  tak pytam orientacyjnie. pozdrawiam domin

17 Ostatnio edytowany przez nosty (2009-01-12 12:18:20)

Ajajaj. No faktycznie zaczalem, natrafilem na problem i na smierc zapomnialem wyslac Ci emaila. Sorki.

Wiec tak: zrobilem proby i nie kazda wersja xex Zorro da sie zapisac na moj cartridge. Konkretnie, to z archiwum Kaz'a sciagnalem 7 wersji tej gry w XEX (od v1 do v7).
Trzy pierwsze nie startuja . V4 startuje i ma sie dobrze. Pozostale (v5 - v7) tez wstepnie sprawdzilem ze chodzą dobrze, ale widze ze sa pomodyfikowane.
Ocen czy wersja v4 na cartrdigu bedzie Ci odpowiadac (ewentualnie, jesli nie, to ktora z V5-V7). I juz programuje carta.

Przy okazji: pierwszy raz zawzialem sie i postanowilem przejsc Zorro do konca. Zrobilem wszystko, przelazlem przez podziemia, przez wiezienie ze strzelacami. Znalazlem panienke, a to babsko zepchnelo mnie do fosy na ostatnim zyciu!!! GAME OVER. A mialem ze soba te pieprzona chusteczke!
Co zrobilem zle?

18

..bo kobiety kochają róże...

___
Press play on tape...

19

Też, ale mając chusteczkę wchodzisz tylko troszkę na drabinę, aż to wredne babsko Ci ją zabierze, a potem szukasz tego cholernego kwiatu, który to ta ze zdania poprzedniego wręcz ubóstwia.

Sweet isn't it? :D

I Ty zostaniesz big endianem...

20

Ok sprawdze te pozostałe wersje i wybiore optymalną. Co do końcówki zorro to tak jak napisali przedmówcy najpierw dajesz chusteczke z drabiny - powoli-  potem na dół i szukaj róży. Jak masz już tego chwasta i jej dasz to dopiero zobaczysz zakończenie. W zalezności jaką masz wersje to chmurki nad głową będą albo zeżarte albo uzupełnione. oryginalnie są zeżarte. pozdrawiam