W 1987 roku stałem się posiadaczem 65XE razem z dwoma joyami - zestaw kupiony w Peweksie w Hali Olivii w Gdańsku. Szukam informacji o tych joyach - jaki to był za model.
Pamięć bywa zawodna, ale joya mógłbym opisać następująco: czarny, 2 czerwone fire'y na drążku i okrągłe przyciski fire na podstawie (to na 100% - teraz pytanie czy dwa czy tylko jeden), raczej brak mikrostyków, z pewnością brak autofire.
Wydawało mi się, że był to QuickShot klasy QSII (podobne wykonanie), zdecydowanie nie mający nie wspólnego z QuickShot1 (SV-1). Przejrzałem internetsy i żadnego quickshota zgodnego z opisem nie znalazłem. W teście joysticków z Bajtka 3-4/90 znalazłem joystick bardzo podobny do tego, o który mi chodzi, oznaczony Lindy Commando 4, nota bene wyglądający na klona Quickshot II. Nie zgadza się obecność przełącznika autofire, no ale skoro Commando 4 to może miałem np. Commando 2 albo 3 :) Chociaż jednak stawiałbym na to, że był to produkt marki Quickshot.
Może ktoś wie, co to za drążek mógł być? Np. kupował kompa w tym samym miejscu i w tym samym okresie.
Wrzucam fotę słabej jakości (z aparatu) z tym Commando4 z Bajtka - zaznaczam, że to na 100% nie jest ten model - ale podobny... http://galu.info/download/df35c335cds835fxcc3.jpg