cześć, czy takie jak tutaj podejdą do rozbudowy atarek?
Jeżeli tak to przy aktualnej cenie spokojnie biorę wszystkie, zostawiam sobie dwa i 8szt będzie do odsprzedania po kosztach.  Ew. jeżeli cena zacznie rosnąć, to jeżeli są chętni to do jakiej ceny za 1 szt jesteście gotowi się złożyć? Kto pierwszy ten lepszy.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

2

Tak. To jest wersja 14 MHz. Dokładnie takie kupiłem 11 lat temu :)

3 Ostatnio edytowany przez zaxon (2009-01-05 20:17:24)

Biore jednego.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

4

Piszę się na dwie sztuki.

5

Ja nie biorę, ale czepię się opisu aukcji, a konkretnie rozwinięcia skrótu WDC :) Takimi dużymi literami gość to napisał, że byka nie da się nie zauważyć :)

grzybson/SSG^NG

6

grzybson <-- no tak, Western Design Center.. może gość dorzuca dysk twardy WD ;-)

zaxxon, mcgayver, i potencjalni nowi chętni <-- piszcie do jakiej ceny w PLN max. mam dla Was licytować.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

7

to są jedyne aktualne układy 65816 pod które istnieją obecnie jakiekolwiek realne dopałki ze schematem, zwykłe rozszerzenie/zamiennik dla 6502 albo Warp i pewnie jeszcze ta dopałka wystawiona w ostatnim Abbuc-u

byłbym chętny na 2-a takie układy, może Pajero zamontuje jeden obok VBXE

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

8

2 sztuki

9 Ostatnio edytowany przez zaxon (2009-01-05 21:47:41)

No to ja tez jeszcze jednego, chyba ze komus potrzebny nie do "lezenia w szufladzie" to oczywiscie sie zrzekne. Hmm, do ilu? 25 $ sztuka? Plus wysylka.Bedzie trzeba to wiecej.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

10

Niech będzie 25$ lub równowartość 100pln sztuka ;)

11

To wygląda że jest komplet:
ja: 2szt
zaxxon: 2szt
macgyver: 2szt
tebe: 2szt
Zenon: 2szt
========
RAZEM 10szt.

12

no nie, spóżniłem się...

13

jakis czas temu byla zrzutka na 65816 chyba nawet dokladnie ten sam co w tej aukcji (plus chyba 6522 do kompletu) ktos chetny na moja sztuke?

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

14

A po ile za 1szt wtedy wyszło?

15

zaxon: litosci, ja to kupowalem po 3.5 funta u dystrybutora w twojej rodzinnej anglii - bardzo mili ludzie, cena zalezna od ilosci, ale nie jakos bardzo zalezna
placenie 25$ za sztuke uwazam za objaw goraczki

przechodze na tumiwisizm

16

Candle <--  a kiedy to było i czy aktualne? Jakiś namiar?

17

xxl napisał/a:

jakis czas temu byla zrzutka na 65816 chyba nawet dokladnie ten sam co w tej aukcji (plus chyba 6522 do kompletu) ktos chetny na moja sztuke?

jeśli masz na myśli te 6522 co były w komplecie z 65816 PLC z tytułu Pasiowej dopałki F7 to to nie jest to samo

*- TeBe/Madteam

18

tebe, roznia sie tylko obudowa
i szczerze powiedziawszy nie przewiduje wersji dip dopalki, wiec jesli chce ktos sam sobie zrobic - droga otwarta
waham sie nad plcc, ale sporo osob je nabylo, zreszta kupowali roznie - i dip i plcc
nikt natomiast nie bral tqfp, a szkoda...

przechodze na tumiwisizm

19

> jeśli masz na myśli te 6522 co były w komplecie z 65816 PLC z tytułu Pasiowej dopałki F7 to to nie jest to samo

mam na mysli 65816 do Pasiowej doplki a 6522 jest jako bonus :)

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

20

Candle napisał/a:

...i szczerze powiedziawszy nie przewiduje wersji dip dopalki...

dopalacze ? to te legalne "probiotyki" ;)

Wiem, że korci cię F7 na smd - ma to całkiem dobre uzasadnienie (wtedy będzie wersja "in" nie "out").
Czy może WARPa? Schematy i działająca wersja w PL jest. Tylko skopiować.

21

A pewnie, że lepiej WARP. F7 to "drugi komputer" i "to już nie Atari" :) A jeszcze najlepiej wymyślić sposób na poprawienie IDEa aby zapewnić bezproblemowe działanie z wszystkimi Atarkami :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

22 Ostatnio edytowany przez Pin (2009-01-07 01:17:48)

Pajero. Masz bonusa jako spóźnialski. Jak znajdę, bo miałem jeszcze jeden 65c816 luzem - to masz go za browara :) -

o;- i nie tylko. Proszę o wsparcie oprogramowaniem nowy proc, to i bez piwa się obejdzie, albo sam je postawię ;)-

...szukam...

o ;) - Pajero wygrał coś takiego:

http://www.ghnet.pl/~pin/aarea/65c816.jpg

Nie wiem tylko, czy nie jest to proc przy którym okazjonalnie głupiał interface KMK/JŻ/IDE'a. Raczej były to wyłącznie procki VLSI, lecz dobrze na początek mając interface podłączyć HDD na którym niczego sensownie ważnego nie ma, tak dla testu. Wyżej ukazane ustrojstwo jest w wersji teoretycznie 4Mhz, jednakże niektóre egz. kręciły się nawet w Łorpie 7, więc reasumując - proc nadaje się co najmniej do 65c816_adp.

Kontakt: pin@usdk.pl

23

Warp przynajmniej jest sprawdzony i działa, jak dotąd nikomu i pewnie nigdy nie uda się zbudować dopałki która  zadowoli wszystkich, która nie będzie narzucać kompromisów

może czas zmienić kierunek i zamiast "żenić" 65816 z ANTIC-iem i całą resztą, wsadzić 65816 w karta z własną pamięcią dual port i puścić go z maksymalną prędkością, wykorzystując go jako dopałkę, to z kolei nie będzie zgodne z Warp czy F7, bo zmieni sposób pisania programu

wypadałoby w końcu pogodzić się z tym że nie będziemy mieli 14Mhz, ustalić jakiś nominalny standard i pójść tym kierunkiem, produkcja n-dopałek nikomu dzisiaj się nie opłaci, pozatym nikogo nie przekona do tego żeby tworzyć n-wersji softu, jeśli zgodzimy się na jakieś konkretne rozwiązanie będzie można rozpocząć jego produkcję

oczywiście ambitni elektronicy co jakiś czas zafundują nam nowe rozwiązanie z gatunku dopalaczy, bo będą chcieli udowodnić sobie i innym że potrafią, że można itd. tylko trzeba pamiętać że znowu zaserwują zestaw "ALE...", tak że sugerowałbym pójść jednym konrektnym kierunkiem niż dziesiątkami różnych i pogodzić się z tym że nie dostaniemy aż tyle ile sobie wyobrażaliśmy, jednak zawsze będzie to kilka razy więcej niż standardowe Atari

*- TeBe/Madteam

24 Ostatnio edytowany przez zaxon (2009-01-07 02:11:45)

Candle napisał/a:

zaxon: litosci, ja to kupowalem po 3.5 funta u dystrybutora w twojej rodzinnej anglii - bardzo mili ludzie, cena zalezna od ilosci, ale nie jakos bardzo zalezna
placenie 25$ za sztuke uwazam za objaw goraczki

Podaj mi gdzie, od marca szukam i nie znalazlem , podaj linka, telefon do firmy, golebia pocztowego, mam ochoote zaplacic 25 $ za antycznego procka ,mam i o co tu wolac litosci ??

25

zaxon? jak szukales? centymetr po centymetrze?
wchodzimy na strone www.westerndesigncenter.com, tam klikamy na distributors i naszym oczom ukazuje sie...

United Kingdom

COLTEK LTD.
83 Lower Road
Woodchurch
Ashford Kent
UK TN2635G
Ph: 0044 1233 860556
Fx: 0044 1233 861271
Email: coltek@aol.com

United Kingdom
United States

TRG COMPONENTS