Czy jest solidna potrzeba aby chartsy wróciły na atari.area? Kilka osób mnie już o to prosiło, ale cały czas się zastanawiam nad formułą... Może lud podpowie, jak chciałby żeby to wyglądało i działało?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprawy atari.area » Charts - powrót?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy jest solidna potrzeba aby chartsy wróciły na atari.area? Kilka osób mnie już o to prosiło, ale cały czas się zastanawiam nad formułą... Może lud podpowie, jak chciałby żeby to wyglądało i działało?
Przy poprzedniej formie traci to trochę sens, jeżeli jeden użytkownik może co 24 godziny generować głos.
Moja wizja chartsów: jest powiedzmy klasyfikacja: najlepsze demo, użytkownik może przydzielić np. 10 punktów. Czy je rozdzieli po 1 punkcie na 10 pozycji, czy np. 5 da na jedno demo, 3 na drugie i 2 na trzecie, tu ma pełną dowolność. Istotne jest, aby po obdzieleniu punktami nie mógł po raz drugi zrobić tego samego, czyli rozdane punkty traci raz na zawsze.
a co jak wyjdzie nowe demo, ktore powala na nogi.. to juz nie bedzie mozna zaglosowac?
Mac-> Twoje rozwiazanie jest dobre ale jedna modyfikacja i bedzie uniwersalen:
mamy 10pkt i rozdajemy je jak chcemy z ta roznica ze mozemy przy przyznaniu pkt zabrac je i dac komus innemu.
No widzę, że zainteresowanie jest raczej mało widoczne ;) Pomysł macgyvera z poprawkami Małego jest całkiem do rzeczy. Tylko powstaje pytanie czy modyfikacje można wprowadzać w dowolnym czasie, czy np. co tydzień / co 24h?
Ile byłoby w ogóle osób, które deklarują głosowanie sobie. Czy może odpuścić zupełnie chartsy?
Jeżeli chodzi o sam fakt istnienia chartsów, to osobiście nie uważam chartsów za coś, co jest niezbędne w a-a. Moja opinia dotyczyła sytuacji: jeżeli już mają być, to jak powinny działać, żeby miały ręce i nogi.
Czasami mi brakuje download'u.... ale obecnie w sieci można już znależć prawie wszystko.
Charts'y tak - ale jeśli będzie można ściągnąć (download) pozycje na które chcemy głosować.
To taki chłyt reklamowy świata J|L dla osób które chcą zobaczyć coś wartościowego.
A oto chodzi w charts'ach. Wpadasz tu (na AA) po 10 latach = dostajesz mega wypas produkcje - i miłość powraca ;)
To się da zrobić mimo tego, że są wg mnie lepsze archiwa plików (chociażby o Fandala). Ale dla TOP 10 miejsce się znajdzie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprawy atari.area » Charts - powrót?
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 60 zapytań