ROTFL !!!!!
... nie no, tego się nie spodziewałem!! - wersja audio mastera zassana bodaj za pośrednictwem Atariki DZIAŁA na STEREO. Ciekawe jest to tylko, czy to tak było, czy ktoś to zmodyfikował. W związku z tym prośbę o przeróbkę proszę potraktować jako niebyłą ;)-
.. właśnie sprawdziłem nowe odkrycie w praktyce, okazuje się, że bez problemu można na loopach ładnie zrobic effa stereo z przesunięciem próbek na dwóch pokeyach - lub po prostu co innego na nich odgrywać. ŁOŁ :)
EDIT:
z ważnych przypadłości samplera A/D Converter. Sampler zapisuje digitalizowane dane przy pośrednictwie dokładnie tych samych rejestrów, które służą do wyświetlania czasu poprzez zegar czasu rzeczywistego ARClock (odpowiednik R-Time8), lub też za pośrednictwem rejestrów używanych do obsługi zegara przez TRS Desktop. Jedno z dwojga, za chwilę to sprawdzę dokładniej :)
EDIT2:
Pozwolę sobie przytoczyć fragment oficjalnej dokumentacji do Audio Mastera z roku 1992: "Wkrótce Mirage software zaprezentuje specjalną wersję 8-bitowego komputera ATARI. Oprócz standardowego rozszerzenia pamięci - wyjście / wejście MIDI do podłączenia instrumentów muzycznych sterowania nimi oraz dodatkowy układ dający prawdziwy stereofoniczny dźwięk. Przewidziana jest także wersja AUDIO MASTERA w wersji STEREO!!!"
... Czy rozszerzenie STEREO oparte o dwa pokeye było znane w tym czasie w polsce?? Przypominam, był to rok 1992. Chyba, że chodzi o konszachty Mirage z "Mega Magazine" (HTT), oraz wynalazek o nazwie GUMBY. Nie mogę tylko znaleźć źródła jeśli chodzi o umiejscowienie w czasie powstania tego wynalazku :)
Kontakt: pin@usdk.pl