1

Czy ktoś to jeszcze pamięta?? :) - od kilku dni zabawiam się właśnie owym programikiem - zauważyłem, że można przy użyciu A/D convertera zrobić kawał dobrej muzy na samplach. Pytanie jest takie. Czy ktoś może lekko z_tuningować program tak, by drugi kanał był odgrywany na drugim pokey'u?? - modyfikacja raczej prosta, lecz dla mnie raczej zbyt trudna a w banalnie prosty sposób można by zrobić na tym muze w stereo a na dodatek na samplach :)

... a programik całkiem przyjemny - może brakuje nieco skrótów klawiaturowych, bo obsługa kursora przy pomocy strzałek z klawiatury nie należy do przyjemności. W całokształcie - możliwości niezłe z racji na rozbudowane funkcje obróbki sampli 4-bit na pokeya, oraz dzięki obsłudze pamięci do objętości max 320kB.

Kontakt: pin@usdk.pl

2

oj bawilem sie tym kiedyś całkiem dużo, miałem cały oryginalny komplecik od Mirage.Swojego czasu był to dla mnie jeden z "must have" na atari:)

gep/lamers^dial

3

.. a czy pozostał Ci owy nośnik w naturalnej postaci;- mowa oczywiście o naleśniku rozmiaru 5.25" :)- ????

4

poszperam, jeśli nie poszedł w świat z A/D Converterem to powinien byc w czeluściach mych szuflad.

gep/lamers^dial

5 Ostatnio edytowany przez Pin (2008-11-04 13:39:06)

ROTFL !!!!!

... nie no, tego się nie spodziewałem!! - wersja audio mastera zassana bodaj za pośrednictwem Atariki DZIAŁA na STEREO. Ciekawe jest to tylko, czy to tak było, czy ktoś to zmodyfikował. W związku z tym prośbę o przeróbkę proszę potraktować jako niebyłą ;)-

.. właśnie sprawdziłem nowe odkrycie w praktyce, okazuje się, że bez problemu można na loopach ładnie zrobic effa stereo z przesunięciem próbek na dwóch pokeyach - lub po prostu co innego na nich odgrywać. ŁOŁ :)

EDIT:

z ważnych przypadłości samplera A/D Converter. Sampler zapisuje digitalizowane dane przy pośrednictwie dokładnie tych samych rejestrów, które służą do wyświetlania czasu poprzez zegar czasu rzeczywistego ARClock (odpowiednik R-Time8), lub też za pośrednictwem rejestrów używanych do obsługi zegara przez TRS Desktop. Jedno z dwojga, za chwilę to sprawdzę dokładniej :)

EDIT2:

Pozwolę sobie przytoczyć fragment oficjalnej dokumentacji do Audio Mastera z roku 1992: "Wkrótce Mirage software zaprezentuje specjalną wersję 8-bitowego komputera ATARI. Oprócz standardowego rozszerzenia pamięci - wyjście / wejście MIDI do podłączenia instrumentów muzycznych sterowania nimi oraz dodatkowy układ dający prawdziwy stereofoniczny dźwięk. Przewidziana jest także wersja AUDIO MASTERA w wersji STEREO!!!"

... Czy rozszerzenie STEREO oparte o dwa pokeye było znane w tym czasie w polsce?? Przypominam, był to rok 1992. Chyba, że chodzi o konszachty Mirage z "Mega Magazine" (HTT), oraz wynalazek o nazwie GUMBY. Nie mogę tylko znaleźć źródła jeśli chodzi o umiejscowienie w czasie powstania tego wynalazku :)

To co , jasiu, siadamy kiedy i robimy? Pierwsze podejście było rozsądnie udane. Muszę wiedzieć wcześniej, by przygotować utensylia.

Nie, nie w płynie, tylko na pendrive'ie.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.