Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje i mile slowa. Ale odetchne i bede sie cieszyl dopiero kiedy poskladam to wszystko do paczek i powysylam :)
@Eru - zdawalem sobie sprawe, ze porownania do edycji cartowej Yoomp'a beda nieuniknione. I jak kiedys pisalem wysoko podniosles poprzeczke, co mnie mocno zmobilizowalo.
Ale wiesz przeciez, ze na pomysl wydawania cartow w takiej formie wpadlem niezaleznie, bo gdzies kolo marca zwrocilem sie do Ciebie z pytaniem czy nie zgodzilbys sie zebym wydal Yoompa na carcie. Pomysly na serie zwykla i rozszerzona, numerowane kopie, pudelko z obwoluta, powstaly tez sporo przed wydaniem Yoomp'a i "mam na to papiery" ;)
Natomiast oczywiscie bez krempacji analizowalem Twoj sukces i kopiowalem niektore dobre rozwiazania. Nawet wprost pytalem Cie o niektore doswiadczenia. Nie wstydze sie tego, i wiem ze nie masz o to żalu, bo parafrazujac: "Każdy swoją drogą, ale na jednej scenie, bo Atari to łączenie, a nie dzielenie..." :)
Aha, jesli przez "grafike w obrazkach" rozumiesz ekrany tytulowe i koncowe, to gratulacje naleza sie Kaz'owi, a jesli ilustracje w poligrafii to Meśce.
Gra jest trudna, a i tak XXL odrobine ja ulatwil w porownaniu z wersja BBC :D Ja do polowy doszedlem bez cheatow :P
@Zenon - opisze na spokojnie (Kaz juz oczywiscie nalegal) moje doswiadczenia jak tylko ogarne zamieszanie zwiazane ze sprzedaza. Powiem jedno - nie dziwie sie juz, ze Eru mimo wielu prosb, nie wyprodukowal do tej pory wiecej sztuk swojej gry.
Bo to co wydawalo mi sie na poczatku latwa i przyjemna zabawa, pochlonelo mi tyle czasu, pieniedzy, pracy i nerwow, ze jakbym wiedzial to od poczatku to bym sie chyba nie podjal. A jakbym nie mial pomocy od wielu z Was, to bym nie skonczyl... A potem jak juz sie wciagnalem to brnalem uparcie dalej ;)
@atari_classic - prace nad Cybernoidem sa akurat na bardzo wczesnym etapie. To kwestia wielu miesiecy jeszcze. Wczesniej beda inne gry.