Ale w ilu waszych atarkach padl nagle bez powodu GTIA, Pokey czy Antic?
Pokey - to często, Freddie pada od pstykania włącznikiem (tzn. ram go uwala bo się samo zepsuło).
Obawiam się, że kwarce kiedyś padną, ale będziemy wtedy na emeryturach....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Może by tak nowe Atari :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale w ilu waszych atarkach padl nagle bez powodu GTIA, Pokey czy Antic?
Pokey - to często, Freddie pada od pstykania włącznikiem (tzn. ram go uwala bo się samo zepsuło).
Obawiam się, że kwarce kiedyś padną, ale będziemy wtedy na emeryturach....
Mnie padły dwa pokeye już. Nie ma "bez powodu" - kiedyś po prostu statystyka problemów związanych z włączaniem/podłączaniem urządzeń musiała zostać usatysfakcjonowana. :)
Z tym "czy to jeszcze Atari" to ja zartowalem oczywiscie, tez mnie to pytanie irytuje.
z układów specjalizowanych w zasadzie nie pamiętam, by coś padło bez pomocy. Zresztą - i tak trzeba się postarać, by coś tam bardzo uszkodzić :)
Tak jeszcze niesmialo napomkne ze C64 dali rade wpakowac w podstawke od joysticka + pare gierek ,no ale to prosty komp byl nie tak zaawansowany i powazny jak Atari.
Zaxon - ale to chyba mogl byc po prostu EMULATOR z obsluga joya i wyjsciem video. Pisalem na poczatku watku ze to nie to samo. Bez obslugi SIO, zloacza carta itp wystarczy ze wlozysz do joya emulca np na czyms podobnym do palmtopa i juz masz mini-konsolke Atari.
Mam jednego w domu i i powoli badam ale to sugeruje cos wiecej http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=6253 i dalej po linkach.
Amun-Ra: chcesz jakiejs pomocy?
Na razie zbieram dokumentację. Zaczynam od POKEY-a. Mam już działający szkielet, na początku podepnę
klawiaturę Atari i dodatkowo PS/2. Potem przyjdzie kolej na kanały audio i SIO (via SD i normalnie).
Wiosełka sobie chyba daruję, zawsze to trochę więcej komórek do wykorzystania.
Jeśli jest jakaś strona z mnóswem technicznych dokumentacji do Atarowskich ASIC-ów - chętnie przygarnę linka. :)
Atari bez wiosełek? Ej! Bo się pochlastam
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Może by tak nowe Atari :)
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 57 zapytań