26

nosty napisał/a:

Ale w ilu waszych atarkach padl nagle bez powodu GTIA, Pokey czy Antic?

Pokey - to często, Freddie pada od pstykania włącznikiem (tzn. ram go uwala bo się samo zepsuło).
Obawiam się, że kwarce kiedyś padną, ale będziemy wtedy na emeryturach....

27

Mnie padły dwa pokeye już. Nie ma "bez powodu" - kiedyś po prostu statystyka problemów związanych z włączaniem/podłączaniem urządzeń musiała zostać usatysfakcjonowana. :)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

28

Z tym "czy to jeszcze Atari" to ja zartowalem oczywiscie, tez mnie to pytanie irytuje.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

29

z układów specjalizowanych w zasadzie nie pamiętam, by coś padło bez pomocy. Zresztą - i tak trzeba się postarać, by coś tam bardzo uszkodzić :)

Kontakt: pin@usdk.pl

30

Tak jeszcze niesmialo napomkne ze C64 dali rade wpakowac w podstawke od joysticka +  pare gierek ,no ale to prosty komp byl  nie tak zaawansowany i powazny jak Atari.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

31

Zaxon - ale to chyba mogl byc po prostu EMULATOR z obsluga joya i wyjsciem video. Pisalem na poczatku watku ze to nie to samo. Bez obslugi SIO, zloacza carta itp wystarczy ze wlozysz do joya emulca np na czyms podobnym do palmtopa i juz masz mini-konsolke Atari.

32 Ostatnio edytowany przez zaxon (2008-10-20 00:11:31)

Mam jednego w domu i i powoli badam ale to sugeruje cos wiecej   http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=6253   i dalej po linkach.

33 Ostatnio edytowany przez Amun-Ra (2008-10-20 19:47:31)

jellonek napisał/a:

Amun-Ra: chcesz jakiejs pomocy?

Na razie zbieram dokumentację. Zaczynam od POKEY-a. Mam już działający szkielet, na początku podepnę
klawiaturę Atari i dodatkowo PS/2. Potem przyjdzie kolej na kanały audio i SIO (via SD i normalnie).
Wiosełka sobie chyba daruję, zawsze to trochę więcej komórek do wykorzystania.
Jeśli jest jakaś strona z mnóswem technicznych dokumentacji do Atarowskich ASIC-ów - chętnie przygarnę linka. :)

Atari 8-bit: 2600, 2600Jr, 7800, 400, 600XL, 800XL, 65XE, 130XE, 800XE, XEGS
Atari 16-bit: 260ST, 512ST, 512ST+, 512STE, 1040STE, 1040STF, 1040STFM, MEGA1

34

Atari bez wiosełek? Ej! Bo się pochlastam