26

Tworzywo tworzywem ,zgadza sie jest dosyc kruche ale czemu stacja na zdjeciach od sprzedawcy byla cala a po przejechaniu 180 km w solidnym opakowaniu dostalem popekana i to jeszcze jak na zlosc na samym przedzie ? Zrobie pieklo w DHL ? Co to da? Mnie krew zalewa ze kolejny kawalek histori zostal zdemolowany.

Nosty, stacje w UK kupilem, moze to cos tutejszego jak w moich magnetach 1010? Na razie czekam az mi nerwy przejda i dopiero sie wezme za renowacje .

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

27

A jeszcze Poczta myśli sobie, że jak mi wyśle SMS to pofatyguję się do nich w godzinną kolejkę by samemu odebrać paczkę. Do roboty, macie za to płacone przez nadawce lenie !

http://biznes.onet.pl/0,1816018,wiadomosci.html#czytaj

28

Wczoraj dotarła do mnie paczka od Ryśka z kasetą z Feudem (zrzut w innym dziale). Kaseta była zapakowana w kopertę bąbelkową - w skrzynce zastałem ją otwartą - normalnie nożem po zamknęciu. Skrzynki mam "Euro" więc klucz do nich mam tylko ja i nie da się jej wyjąć w inny sposób. Chamstwo i złodziejstwo.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

29

W cenniku poczty na www po użyciu kalkulatora przy przesyłkach wartościowych stoi jak byk "przesyłka polecona (obligatoryjnie) 2,20" - niestety, jakiej by się nie chciało nadać, to program komputerowy u "pani w okienku" zawsze naliczy 9,90 zamiast 7,70 (paczka do 1kg, do 20zł). Jak to nazwać ?

___
Press play on tape...

30 Ostatnio edytowany przez nosty (2008-08-30 10:40:45)

Dely - moze sie mylisz i masz ciekawskich sasiadow?. Nie wiem jaka Ty masz "euroskrzynke" ale u mnie zamontowali takie z szerokim na jakies 3cm wlotem z przodu. Sprawdizlem (na swojej skrzynce oczywiscie), ze osoba nawet bez palcow pianisty w pare sekund wyjmie kazda grubsza koperte. Z definicji w tych skrzynkach jak cos weszlo to i wyjdzie. Szczegolnie, ze jakis wynalazca zrobil klapke odchylana na zewnatrz! Gdyby byla odchylana do srodka to IMHO choc troche przeszkadzalaby w takich manipulacjach.

A propos poczyty - odebralem niedawno boxowanego Atari 1200. Nadawca zapakowal go porzadnie w dodatkowe pudlo. Ale celnicy musieli go przeciez otworzyc i sprawdzic. No i zeby po kontroli porzadnie zabezpieczyc paczke elegancko zakleili mi klapke oryginalnego boxa :) Dobrze ze chociaz uzyli malego kawalka tasmy a nie polecieli po dlugosci.... Odkleic bez farby juz mi sie nie udalo :/

http://nosty.neostrada.pl/inne/1200zalepiony.jpg

31

Nosty, z moich skrzynek nie da się nic wyjąć bez otwierania. Tym razem spółdzielnia się postarała.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

32

Nosty, wiem ze za pozno ale mozna sprobowac naklejke podgrzac szuszarka do wlosow, czesto wtedy udaje sie odkleic bez uszkodzenia papieru . Z moich ostatnich bojow,tutejsza poczta mi zgubila 330 metrow kabelka (kynaru) .Mysle ze te poczty to na calym swiecie podobnie dzialaja, takie panstwo w panstwie.

http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,5 … kiej_.html

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

33

Zax ciesz się, że panów tajniaków nie zobaczyłeś u swoich drzwi - przecież kynar to idealny kabelek do budowy bomby! Na pewno już zostałeś wpisany na listę potencjonalnych terrorystów ;)

___
Press play on tape...

34

Zaxon: Na pewno zastanawiało ich dlaczego zakuipłeś 330 m kynara...

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

35

No to sie nie martw Zax - ten kynar na pewno lada dzien dojdzie. Tylko Sluzby musza wykombinowac jak w tak cienki kabelek wmontowac nadajnik zeby Cie sledzic ;)
Ewentualnie mierza jaki obiekt rzadowy znajduje sie na okregu o promieniu 330m od Twojego domu :D

36

Wy tu smichy hihy a ja kynarka nie dostalem. Kupilem gdzie indziej to mi 50 metrow przyslali w odcinkach po 5 metrow. A swoja droga pewnie juz tu jestem notowany w jakims ministerstwie glupich krokow , z Ebaya zglosili ze czesci elektroniczne kupuje, teraz kabel, jakies stare kompy,mam jakies dziwne powiazania z innymi krajami,  to ma bata cos musze kombinowac. Przeciez nikt nie uwierzy ze komus potrzebne w domu kilkanascie 20 letnich komputerow bo ma takie hobby. A z obiektow rzadowych pod domem mam lotnisko RAF-u na Northolt i pomnik polskich lotnikow. Przerabane,nie wykrece sie.

37 Ostatnio edytowany przez nosty (2008-08-31 22:04:52)

Oj nie martw sie!
Ja sprowadzalem juz kompy z Egiptu (Atari z arabskimi napisami ;), Ukrainy i Bialorusi, wiec tez pewnie ktos ma na mnie oko ;)

38

Jak dobrze owiniesz w folie bąbelkową to nawet telewizor możesz wyrzucić i nic się nie stanie.

Coś tu nie pasuje?

Ja otrzymałem Lampe oscyloskopową zawiniętą w tekturę falistą i doszła cała, ale to było w dawnych czasach.

:o

39

Ratai .Co to znaczy dobrze? 60 mb na paczke wystarczy? Telewizorem tez bym raczej nie rzucal, moze byc zapakowany jak niemowle a i tak od uderzenia powstana odksztalcenia maski i tecza na ekranie, lub po prostu szyjka kineskopu zostanie zgilotynowana wzmacniaczem wizyjnym, mowie o telewizorach CRT. A w dawnych czasach moze po prostu mniej sortowali automatycznie i grzebali po paczkach.

Nosty, ten egipski byl kiedys u mnie na ebayu, tez sie czailem ale srodkow braklo.

Wiecie, bo te kilkunastoletnie kompy to jest tzw. 'towar podwójnego zastosowania', na eksport trzeb mieć rządowe zezwolenia :D

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

41 Ostatnio edytowany przez nosty (2008-09-01 08:10:23)

Adam - sie smiejesz, ale kilku Amerykanow mnie juz pytalo czy nie ma restrykcji na eksport Atari do Polski ;)

42

Ha, ha. dokładnie takie samo pytanie zadał mi jeden ze sprzedających na ebayu. Stwierdził, że najwięcej tego sprzętu sprzedaja do Polski. Przy ich mentalności i inteligencji jeszcze gotów pomyśleć, że Polska (w której przecież misie polarne biegają po ulicach miast) dopiero wkracza w erę komputeryzacji i żeby naród nie doznał szoku to zaczynają od 8-bit. Buhahahaha

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

43

O tym nie pomyslalem, ale to calkiem prawdopodobne :D
Slyszalem ostatnio opowiesci o tym, ze starsi przedstawiciele Polonii w US albo i sami Amerykanie nie zdaja sobie sprawy ze zmian w Polsce i dalej przesylaja rodzinie w Starym Kraju w prezencie $10 jako fortune ;)

44

Ja nie wiem. Od wielu lat włazimy w dupę Amerykanom, nasze wojska pałętają się po jakichś dziwnych państwach, nadstawiają tyłka ramię w ramię z marines, USA budują tu tarczę, a gro mieszkańców tego kraju ciągle ma wrażenie, że Polska niewiele różni się od Afganistanu. Może żyję w jakimś matrixie i czegoś nie wiem (?)

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

45

nosty napisał/a:

O tym nie pomyslalem, ale to calkiem prawdopodobne :D
Slyszalem ostatnio opowiesci o tym, ze starsi przedstawiciele Polonii w US albo i sami Amerykanie nie zdaja sobie sprawy ze zmian w Polsce i dalej przesylaja rodzinie w Starym Kraju w prezencie $10 jako fortune ;)

To nie jest wcale dziwne, wy o innych krajach też myślicie stereotypami.

KMK
? HEX$(6670358)

46

Odnoszę dziwne wrażenie iż mimo wszystko mam trochę większe pojęcie na temat większośc państw świata niż przeciętny Amerykanin.
Po prostu nie traktuję swojego kraju, narodu i siebie jako pępka świata. Chociaż, pewnie gdzieniegdzie wkradnie się jakiś stereotyp.

47

hororus napisał/a:

Odnoszę dziwne wrażenie iż mimo wszystko mam trochę większe pojęcie na temat większośc państw świata niż przeciętny Amerykanin.

Założę się, że "przeciętny Amerykanin" jest równie święcie przekonany, że "mimo wszystko ma trochę większe pojęcie" o wszystkim niż przeciętny Polak. Zacytowanym przeze mnie zdaniem prezentujesz dokładnie tę postawę, którą krytykujesz u innych.

KMK
? HEX$(6670358)

48

Followed by the words of our beloved Mr. President: są pewne oczywiste oczywistości i do takich należy fakt, że należę do osób, które: znają położenie geograficzne większości państ, ich stolice i flagi (to był zawsze mój konik. I to bez zaglądania do internetu). I znany jest większości fakt, że wiedza ludu amerykańskiego na tematy geopolityczne i inne bardziej złożone jest u większości z nich znikoma. Edukacja w tym kraju nastawiona jest na praktykę i zaradność a nie wduszanie w mózgownicę tzw. wiedzy ogólnej. I dlatego to przede wszystkim Polacy słyną z dużej wiedzy (nie tylko geograficznej), ale nie są tak zaradni jak Amerykanie. To są fakty a nie stereotypy. A większość znanych z wynalazczości Amerykanów to rdzenni europejczycy, albo hindusi, lub azjaci. Nie zmienia to jednak faktu, że szanuję ich tak samo jak każdego innego człowieka. I nie zmienia tez faktu, że jestem podatny na stereotypy jak każdy (o czym napisałem poprzednio). Zresztą nie ma co bić piany co do wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi.

49

To prawda grzebali w paczkach, ale każdy list doszedł nawet zwykły, a teraz wciśnie w drzwi albo rzuci pod drzwi i pieprzy w dupę. :o

50

hororus napisał/a:

I nie zmienia tez faktu, że jestem podatny na stereotypy jak każdy (...). Zresztą nie ma co bić piany (...)

Ad 1: dokładnie o tym mówię

Ad 2: tego zdania jestem permanentnie.

KMK
? HEX$(6670358)