Nie wydaje mi sie, bo wyjecie starego procesora i wsadzenie wersji 14 MHz (czyli takiej, ktora przy 7 MHz musi prawidlowo dzialac) zamiast niego natychmiast uleczylo wszystkie problemy.
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Ramcart 8 mega
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wydaje mi sie, bo wyjecie starego procesora i wsadzenie wersji 14 MHz (czyli takiej, ktora przy 7 MHz musi prawidlowo dzialac) zamiast niego natychmiast uleczylo wszystkie problemy.
drac030: to pewnie jak z pentiumami było: maksymalna częstotliwość zależała od tego z jakiej części placka pochodził dany egzemplarz.
Ze stabilnością u mnie jest tak jak mówi draco. Wersja 4 MHz przetaktowana na 7 MHz działała bardzo niedeterministycznie. Co prawda pętla inx / bne *-1 działała w pełnej prędkości, ale już "prawdziwy" kod nie. Możliwe, że to kwestia poszczególnych rozkazów. Po wymianie na wersję 14 MHz wszystko zaczęło działać bezproblemowo. Przetaktowanie na 14 MHz jednak się nie powiodło, ale możliwe że to przez warpa, a nie procesor.
http://www.cmdweb.de/scpu.htm -> komodorowcom się jakoś udało.
I to chyba z 15 lat temu. Kiedyś czytałem o tym SuperCPU w Bajtku. Komodorowcy mają ułatwoną sprawę jeżeli chodzi o rozszerzenia sprzętowe do swoich komputerów. Np. mają złącze w którym są wszystkie sygnały sterujące potrzebne do przejęcia kontroli nad 6510. I to w każdej wersji c64. W dodatku złącze to jest w każdej wersji takie same, w przeciwieństwie do tego co można zobaczyć w atarynkach.
No, ale tak to jest, jak komputery konstruują konstruktorzy - zapaleńcy, a nie księgowi...
no maja tam zwykly 65816@14 przetaktowany (i podgrzany napieciem), ale dopiety przy urzyciu jakiejs altery (fpga).
Carty dotarly, zludzenia co do 8 megaBAJT prysly, ale ladnie zrobiony.
Qrde, zamowilem u nich 5 szt 1megowych i juz miesiac czekam na paczke, hmm robia to na zamowienie czy na piechote niosą ? Zadnego odzewu z firmy,zadnego potwierdzenia wysylki, ki diabeł?
To jedzie przez Mikołów, też tak mam ... czasami
Zenon, wczoraj poszlo do ciebie, drugi pakiet, glupio mi jak cholera za opoznienie, ale mam nadzieje ze dotrze, wysylka rejestrowana i ubezpieczona ma byc w przeciagu 5-7 dni . W srodku ramcart 8 mega plus troche elektronicznej drobnicy mam nadzieje ze przydatnej, jeszcze raz przepraszam za opoznienie.
Hej, nie ma za co. Żyjemy w wolnym kraju w międzygalaktycznej federacji Unia Europejska. Każdy robi co może by zarobić, jedni na poczcie z przekrętów żyją
A propos.... dziś dostałem wyczeeeeekiwaną przesyłkę. Pamięci SRAM 512kx8 do RAM-CARTów 1MB. Ale sie będzie działo.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Ramcart 8 mega
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 56 zapytań