151 Ostatnio edytowany przez pajero (2008-07-12 01:05:43)

Wpłacili już Maw,  Nosty, Azbezt, Grzeniu, Sniegowy, zRo, Larek, Gzynio, Zaxon, Izy, Amun-Ra, Kaz, Mono.
Potwierdzili chęć wpłaty albo przelew w drodze od: Szary, Ryszard M., Pecus, Piguła, XXL.

152

Wpłacili już Maw, Nosty, Azbezt, Grzeniu, Sniegowy, zRo, Larek, Gzynio, Zaxon, Izy, Amun-Ra, Kaz, Mono, Szary,  XXL.
Potwierdzili chęć wpłaty albo przelew w drodze od: Ryszard M., Pecus, Piguła.

Pewnie interesuje Was co dalej?

Obecnie czekam na informacje od Darkdk o zmianach dotyczących PIC (z 16f84a na 16f628a).
Otrzymamy dzięki temu m.in. kompatybilność klawiatury z A800win, min. 5 wyjść sterujących....

Darkdk dopieszcza wciąż (albo już skończył) DarkMouse. Ma oczywiście inne sprawy na głowie, ale już znowu działa z PICem dla AKI. I napewno chwała mu za to. Więc czekamy (i liczymy że wyrobimy się do 21. - to ostateczny termin wykonanie płytek). A jak się nie doczekamy to będzie delay o 14dni (urlop firmy wykonującej PCB) :(

3majcie kciuki.

153

pajero przelew leci jutro - jezeli bedziesz na CP i wykonaja ci te plytki to chetnie je odbiore w glucholazach...

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

154

Jeśli zamówie płytki do 21. to przy terminie wykonania 10dni roboczych gotowe PCB najszybciej mogą wysłać do mnie  1.08.

Potem (po 21.) to PCB wyślą mi o 14 dni póżniej (mają urlop), czyli po 18.08 (licze z weekendami) :(

Dlatego tak naciskam na i tak zawalonego robotą Darkdk....

Czy CP to Compot Place ?

155

Copy Party

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

156

Pajero, nie ma cisnienia a co nagle to po diable. Wiec na spokojne , ja przynajmniej z terminem nie naciskam.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

157

No udało się.
Po starych znajomościach wcisneli mnie w kolejkę i płytki zrobią przed urlopem. Wyślą mi około 1.08.  :)

Tak na boku, PCB będzie obsługiwać AKI w dwóch wersjach - 5 lub 6 wyjść sterujących. Jaka wersja - to zależy od stabilności klawiatury PC.
Oczywiście zgodne z A800win, makra, usunięty błąd nieprzyjmowania paru klawiszy jednocześnie (Start+Option i Reset).
Na PCB dałem extra wyjścia dla Covox.
Na dole link do przykładu wykonania płytki, z tej firmy u której zamawiam...

http://www.fothost.pl/upload/08/30/71d8368f.jpg

Dla tych którym przy okazji robię 1MB - płytki będą w wersji profesionalnej http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 372#p85372

158

Pajero jak tam nasze płytki się czują ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

159

Firma ma urlop 4-14 sierpnia. Czyli byczą się.... prezesi. Bo odpisali mi na moje zapytanie, że zamówione płytki kończą do wtorku. Ech, życie robola. Ciekawe czy się wyrobią, bo na razie status zlecenia: "w realizacji". :(

Z Darkdk obkładamy klawiature PC róznymi funkcjami. A on biedak to oprogramowuje. Mam napisany opis funkcji dla userów. Nie ujawnie obecnie, bo będą napewno zmiany. Nie miałem pojęcia, że klawiatura PC tak skomplikowanie koduje naciśnięcie jednego klawisza - nawet potrafi wysłać 9 liczb jedno bajtowych do Atarka.....

160

Eee, jakie zmiany? Chwala i slawa za to ale wolalbym wiedziec jakie extra wywolania z klawiatury PC w picu beda, moze mi to kolidowac z moimi pomyslami.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

161 Ostatnio edytowany przez pajero (2008-08-05 22:05:00)

Zmiany = zgodność z A800win, a to już duża różnica.

Napisz swoje rozwiązania (można na priw), jeśli koliduje to będzie można zaradzić!

Do wszystkich: macie pomysły - piszcie. Nieobecni nie mają głosu. Nie obiecuje, że da się zrobić wszystko. Ale próbować można :)

162

Raczej unikam wywolan z klawiatury ale select  i select plus shift wcisniety przy bootowaniu  mam zarezerwowane , poza tym nic poki co oprocz standartu, sorry za sianie paniki .

163

Dzis o 7:30 dostałem e-maila że PCB wysłali. Dzisiaj. Ciekawe jak ;)

Dzień dobry,  dzisiaj (Czwartek, 07-08-2008) wysłaliśmy przesyłkę z płytkami.  Dostawę realizuje Poczta Polska (priorytet, polecony)....

Może na piątek będą u mnie.

164

jak to jak, wrzucili do skrzynki pocztowej na ulicy, dodali adnotacje że piorytet i tyle

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

165

Zapłaciłem za ubezpieczenie wysyłki... pewnie lepiej było zmówić pacierz ;)

166 Ostatnio edytowany przez pajero (2008-08-11 20:58:31)

No, dziś przyszły....

Moje plany są takie:
1. złoże jedną i wmontuję do Atarki (mojej) pierwszy zestaw Aki-Stereo sprawdzając opis montażu, spis części, korygując serwisówkę, etc.
2. wyślę wszystkim którzy wpłacili na zestawy w "proszku"  (bez lutowania i montażu)...
3. zlutuje zestawy po czym je także wyśle tym, którzy chcieli sami sobie montować gotowe płytki w Atarce...
4. pełny montaż (z lutowaniem ofkoz) w Atari przewiduje na koniec, poinformuje na priv. kiedy przysłać kompy...
Jeśli komuś bardzo się spieszy mogę plany zrewidować...

http://www.fothost.pl/upload/08/33/ae268397.jpg

167 Ostatnio edytowany przez larek (2008-08-12 07:15:07)

poproszę o wyjaśnienie pkt.3

edit:
wersję rozszerzoną zrozumiałem ;) dzięki

168

przewrotny ten pkt.3 :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

169 Ostatnio edytowany przez drac030 (2008-08-11 20:42:50)

Fryzjer w Pcimiu goli wszystkich facetów, którzy nie golą się sami. Kto goli fryzjera?

PS. BPNMSP :]

KMK
? HEX$(6670358)

170

A z czego goli ?

PS. pkt 3 jest enigmatyczny, pisany spec. dla TeBe :lol:

171 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2008-08-12 11:16:29)

rozgrzewam stację i masuję dłonie w oczekiwaniu na montaż :D

Pajero, jakim programem wykonywałeś projekt PCB ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

172

Super, to kiedy sie spodziewac paczki ??

173

Paczki - chciałbym wysyłać po długim weekend'zie. Trochę pracy mnie czeka.
Oby nie było opóżnienia, bo jeszcze nie mam odpowiedzi od Darkdk co z gotowym wsadem do PICa. Przecież nie wyślę wszystkiego bez głównej części :(

174

Zostało mi dokończyć manuala, napisać serwisówkę.
Jutro chciałem zabrać się za robienie paczek..... tylko czekam na wsad do PICa. A będzie ze 27 szt. do zaprogramowania :( 

Osoby które wpłaciły na zestawy w "proszku"  (bez lutowania i montażu): jeśli wysyłka ma być na inny adres, niż w danych z przelewu bankowego proszę informacje na e-mail - gdzie wysłać !

Ofkoz PCB sprawdzone, wszystko ok :) :) :)

http://www.fothost.pl/upload/08/33/3de464e8.jpg

175

Witam.
Trochę czasu zajmie jeszcze Darkdk napisanie wsadu. Bo jest wiele problemów do rozwiązania, jak i kodu do wpisania (m.in przepisania ze starego procka).
Obecnie PIC symuluje już A800win oraz ma zaimpletowane nowe klawisze.
Specjalnie nie piszę o planach - bo jeszcze coś nie wyjdzie, np. zabraknie rom'u.
Myśle, że warto poczekać.

Uważam, że nie warto wysyłać Wam teraz częsci bez PICa. Prosimy jeszcze o chwile cierpliwości.

Aki ma obsługiwać 2 rodzaje klawiatur (dostępne w Polsce).

http://www.fothost.pl/upload/08/34/9ea5c940.jpg