Witam wszystkich !
Po długim okresie wachania - jako że forum Atari-Area przeglądam już dosyć długo - postanowiłem wyjść z podziemia i ujawnić istnienie swojej skromnej osoby. ;)
Nazywam sie Teodor Olejnik i mieszkam w Kaliszu.
Atari mam w domu odkąd pamiętam... no może nie do końca bo jak przez mgłe przewija się gdzieś gumowiec i napis "BOMBOWIEC LADUJE SIE" :D
Ale to właśnie na Atari połamałem niezliczone joy'e i traciłem nerwy krzycząc "Mamo ! Ostrożnie ! Nie skacz tak !" wczytując gry z taśmociągu.
No i te wojny! Starcia uzytkowników Atari i Commodore w podstawówce były wrecz niesamowite. A to dlatego ze mimo iz front Atarynkowy składający sie ze mnie i mojej koleżanki musial stawić czoła przeważającemu liczebnie wrogowi, to właśnie Ania niszczyła wszystkich stacją 1050 - na flopa nie było argumentów ! :twisted:
Potem przejąłem od niej tego flopa ale nie nacieszyłem się nim długo. Brat zafundował mu lot na podłoge i kuniec. Pełen rozpaczy rzuciłem Atari w kąt i prawie o nim zapomniałem....
Ale któregoś dnia w przypływie nostalgii postanowiłem przypomnieć sobie jak to było... Podłączyłem wszystko i... nic ! Kasety z gierkami gdzieś sie rozpełzły a dyskietek nie miałem jak odczytać. :cry:
Został emulator. Ale właśnie dzieki emulatorowi i sieci www poznałem inną stronę Atari - scena, upgrade'y, muzyka, użytki, dema, SIOPC itd
Nawróciłem się. Atari zajęło znowu honorowe miejsce obok PeCeta.
Zacząłem kompletowac sprzęt aby modz zacząć poważną zabawę moim szarakiem. Szybkie przypomnienie Basica. Drukowanie książek z netu i polowanie na Allegro (kto sprzedawał ten cool'owy zegar ścienny z logo JIL ? wisi u mnie w pokoju :D )
Tak zastaje mnie dzień dzisiejszy. Po egzaminach na studia biore się za assemblera 6502 i upgrade'y wewnętrzne maszynki.
W sumie napisałem tego przydługawego posta z pobudek lekko egoistycznych :lol: Na pewno bede potrzebował dużo pomocy w mojej współpracy z Atarynką wiec proszę o wyrozumiałość dla ewentualnego lamerstwa moich przyszłych postów :)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.