Witam
Prosze i dla mnie jedna sztuke
przesylka z AKI
Sniegowy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » PB1 PB6 PB7 tylko z PIA ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Prosze i dla mnie jedna sztuke
przesylka z AKI
Monsoft.... jest prosty sposób na dwustronne płytki bez bycia bardzo dokładnym. Wpierw wierci się otworki, potem całość " zamalowuje" mokrą kredą by weszła w otworki. Jak kreda wyschnie, płytkę należy przetrzeć a potem juz rysować ścieżki z jednej i drugiej strony. Białe punkty wyznaczają baaardzo dokładnie gdzie góra a gdzie dół . Po wytrawieniu kredę z otworków usunąc i lutować.
Dobra jest też farba np. ftalowa i grafion. Albo termotransfer.
Czy mógłbym poprosić o dwie sztuki ?
CHĘĆ NABYCIA WPISUJEMY W OSOBNYM WĄTKU http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=6171
Co do dodruku.
Pewnie jednocześnie także zlece wykonanie przelotki SIMM - płytkę jednostronną .
.... to wersja beta, będę robił prototyp to potwierdzę !
No i obiecane info wyjść:
reszta danych w Pasia Stołówce http://hardware.atari8.info/simm.php
Osoby montujące płytkę na U34 muszą uważać na wysokość pinów - aby całość zmieściła się pod klawiaturą !
Dla zainteresowanych - dodruk w toku.
Na 50 zamówionych 40 jest zarezerwowane.... patrz wątek: http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 932#p87932
Pajero...tak odswiezam...na plytce masz blednie linie danych polaczone...
na przelotce do SIMMa ?
jak zrobisz swoją to pewnie kupię, ale mnie już SIMMy nie interesują - za duże i bez baterii...
d3 (pin 17 4464) pusciles do do na simmku (pin 3)
ps. moze chcesz sie pozbyc simmkow jak cie juz nie interesuja ???
...
bo sie poszcze....
:)
swietokradztwo! Zliczowac Pajero! Dane pozamienial :)
=D
To chyba nie działa =D
lothar - sporą część już wymieniłem na dyskietki 5'25 (resztę sobie zostawiam).
generalnie - większość linii Dx od 4464 do SIMMa pozamieniałem, tak na próbę czy będzie chodzić :lol:
to pewnie taka metoda szyfrowania danych, by kosmici odczytujac ramke pozamieniane bity mieli...
lwiększość linii Dx od 4464 do SIMMa pozamieniałem, tak na próbę czy będzie chodzić :lol:
ja to chyba Ciebie nie rozumie...
Tak jest bowiem, że w pamięciach możesz dowolnie podłączyć adresy (byle ich ni mieszać w czasie pracy układu) nie patrząc jak producent je oznaczył (A0, A1, A2 itd). Podobnie jest z bitami danych. Nie robi to prockowi różnicy, bo co zapisał pod jakimś adresem, to i stamtąd odczyta. Np. SDX Atraxa ma pomieszane adresy i dane (ale nie adresy z danymi!!!) a mimo to działa. Jest to np. jakiś sposób zabezpieczenia epromu przed zdebugowaniem, bo na programatorze podglądając go otrzymasz niezrozumiałą kaszę. Pozwala to też wygodniej poprowadzić ścieżki, co zrobił właśnie pajero.
O czym Zenon tez pisal w Serious Magazine. Warto poczytac.
Fajny ten "PROBLEM" z pozamienianymi liniami danych ;)
IHMO nie do konca tak...
na simmku PAJERo jest po kolei : vcc, cas, d4, a0,a1....
atari sie polapie ???
na probe przelutje sobie kilka kabli w mojej niesmiertelnej 800xe i zobacze....
EDIT: Mocie recht, chopy... czlowiek sie uczy cale zycie..
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » PB1 PB6 PB7 tylko z PIA ?
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 61 zapytań