1

Jako, ze do party pozostał miesiąc należałoby się już powoli zgadywać kto jak i ktorędy jedzie !

Korzystając z serwisa www.pkp.pl wykombinowałem, że najkorzystniejsze połączenie (wg. mnie) przedstawia się następująco:

Warszawa Zachodnia 31.07.03 - 16:53 wyjazd pociągiem pośpiesznym. Olsztyn Główny - jesteśmy o 20:25. Wyjazd pociągiem osobowym (tzw. bonanzą) z Olsztyna o 21:02 czyli mamy prawie 40 minut zapasu wrazie czego jakby ktos z partyzantow zaciagnal hamulec reczny. Jestesmy w Ornecie o 22:13 czyli można zrobić pare flaszek oczekując na oficjalne otwarcie nastepnego dnia.

Kto za i kto sie wstrzymal od glosu ? Ewentualnie kto sie pisze na takie rozwiazanie ?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

2

hmmm  przejechał bym się w końcu raz w życiu libatron trainem...
:twisted: 
kiedyś jeździłem takimi libatronami i oprócz wawki zawsze jechało się z eLytą z Lublina... ;)

3

a ja moze dosiade sie do tej bonanzy o 21:06 w olsztynie zachodnim ;) ale to jeszcze zobaczymy ;P

sun/goes/nowhere/fo/real

4

hmm a nie ma Dely czegoś przez Łódź ... nie chciałbym cholera jechać
na party jakąś okrężna drogą przez wioske Warszawe .....

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

5

Ja raczej jade autem ... z brejdakiem ale tez jeszcze nie wiem bo z nim nigdy nic nie wiadomo ;-) Jak sie nie uda bede jechal wlasnie tak jak dely podal ;-)
A pamietacie przesiadke w nocy w Olsztynie i demka puszczane na holu tegoz dworca ;-) Rox!
I ta kowbojka do Ornety, bezprzedzialowa, z kiblem na korytarzu ...
Eh .... wspomnienia.
I Joy puszczajacy atarowskie zaki z magnetofonu grundig ....
I Xray rymujacy jakies teksty
I "atari for you" ;-) z Eru i PW ;-)
I bimber Vidola ;-)
Eh ....

6

a ja to jeszcze nie wiem, albo pkp z B-stoku do Olsztyna!

Albo (uwaga) Autbus PKS bezpośredni Knyszyn - Orneta - jak pojadę tym to bilet na pamiątkę.

7

Wyjazd pociągiem osobowym (tzw. bonanzą) z Olsztyna o 21:02 czyli mamy prawie 40 minut zapasu wrazie czego jakby ktos z partyzantow zaciagnal hamulec reczny.

Jaki hamulec? Przeciez trzeba kupić zapiekanki! Jednak mam głębokie obawy, że o tej porze może już być zamknięte!!! MacGyver! Sprawdz do ktorej jest buda otwarta.

8

ech jak czytam i wspominam to bardzo mnie korci aby przejechać się znowu libatronem trainem... :twisted:
ciekawe czy będzie miał ktos grantaty i maski przeciwgazowe ...
jak za starych dobrych lat :twisted:

> ciekawe czy będzie miał ktos grantaty i maski przeciwgazowe ...

supported only in Poznan-Olsztyn train

10

You mean Psychol ??? ;-)

11

dokladnie - od poznania latal po wagonach i wrzucal granat ludziom jadacych w przedzialach - niezle to bylo!!!

12

he he he ! kiedyś będzie można o tym wnuczkom opowidać.. jak się jeździło na party..

13

przejechałbym sie wreszcie libation trainem
jazda samochodami osobowymi przez wielkopolske wydaje mi sie zbyt drewnianym pomyslem

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

14

to wpadaj do radomia i pojedziemy razem, w warszawie dolaczymy do ogolnego libation traina.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?

15

heheheh...z Gdyni to dopiero jedzie pociag: Summer Liberation Libation Train...(SLLT:).Dodam iz to pociag relacji Gdynia-Kaliningrad.....
macie pojecie co sie przy tej okazji tam dzieje???? kto jechal kiedys w kierunku Obwodu Kaliningradzkiego-ten wie ooo sooo choodzi....
Trzeba tylko pamietac by w Braniewie wyskoczyc z pociagu,bo to ostatnia stacja w Polsce:).Braniewo-dziwne miejsce w Polsze,gdzie komunikaty na dworcu sa wpierw w jezyku rosyjskim a dopiero pozniej w ojczystym.....
I tak lubie to miasteczko.A jakie krasawice tam mają....i do tego stolicznaja w normalnym obiegu....Braniewo roxx! SLLT rulz!

gep/lamers^dial

16

Hmmm... popatrzylem sobie na stronie pkp i zauwazylem, ze najprawdopodobniej wsiade w Olsztynie Zachodnim o 21:06 do libatjon trejn pedzacym do Ornety!

btw: kto jedzie pociągiem z Wrocławia Gł. (start pociągu, odjazd 13:58) na Olsztyna Gł., przesiadka do libatjon train w Olsztynie Zach?? Pociag jedzie miedzy innymi przez: Poznań Gł (przyjazd 16:10) Toruń Gł. (p. 18:32).

17

Ehh ... na 99% tym razem jade pociagiem .... i to najpewniej z radomia ...przyjade chyba dzien wczesniej do radomia coby zwiedzic okoliczne lokale ....

All I hear is the sound of me falling on the ground

18

zapraszam tatko, juz ja cie oprowadze :)

19

Hm do party zostało 3 tygodnie ! Mam taki pomysl, zeby nie latac po pociagu i szukac wolnych miejsc mozna by bylo zarezerwowac sobie libation przedzial ! Czy ktos z Warszawy moglby sie dowiedziec ile by kosztowala rezerwacja przedzialu z Warszawy Zach. do Olsztyna ? No i kurde przyznawac sie kto jedzie !

20

ja sie moge dowiedziec ...moze tyle co miejscowki ....

21

Libation Train to jest to to tygryski lubią najbardziej!
Będę!

Une jolie femme qui dance,
Un pur sang en liberte,
Une fregate sous voiles

22

czyli jest juz nas trzech, miker z lewisem tez pewnie jada to juz jest 5 ! jeszcze 3 osoby i mamy przedziala dla siebie !

23

ja bede jeszcze - tzn jezeli brejdak cos odp***doli z autem to jade z wami.

24

No kurna Dely! Przeciez Ci mowilem, ze ja jade.... >:

25

tAtko ...COBYM WIECEJ NIE POWTARZAL: ja  k**** jade ...CIAPĄGIEM