Diabeł tkwi w szczegółach.... Jest jeszcze jedna opcja. TV lub monitor którego używasz ma negatywny wpływ na prawidłową pracę. Wbrew pozorom to możliwe. Niedawno przez GG pomagałem uruchomić magnetofon komuś w podobnej sytuacji do Twojej. Co prawda uruchamiał przerobiony magnetofon na Turbo, pomogło podłączenie innego TV do zestawu. Do dziś nie mam sygnału by coś szwankowało.
To u mnie, ale tylko blizzard glupial, normal wczytywalo bez problemow, ale co sie naklalem to moje ,od siebie dodam ze warto tez pasek wymienic. Koszt groszowy a na pewno nie zaszkodzi w tak leciwym sprzecie.
Zreszta ,procedura serwisowa: obejrzec czy nic nie jest wylamane,pekniete itp, czy nie bylo "grzebane" w srodku, (nowe luty inne od firmowych itp),potem wymienic paski napedowe, wyczyscic glowice i walek dociskowy gumowy,(izopropanolem albo czystym spirytusem),nagrac cos z Atari na nowej kasecie dluzszego niz kilka blokow (pozwoli to odkryc jesli wystepuja nierownosci w torze przesuwu tasmy ,czy dziala zapis i czy glowica jest w porzadku) bo na 2-3 blokach ciezko to wylapac a wiadomo ze Atarka jest dosyc czula na wczytywanie z magnetofonu. Jesli wczytuje wczesniej zapisany program to znaczy ze magnetofon jest w porzadku i co najwyzej jest przestawiona glowica i dlatego nie wczytuje innych kaset. Jesli dalej nie wczytuje to juz inna bajka. Ale te rzeczy robi sie na poczatku.Pozwala to zawezic pole do poszukiwań i gdybań.