Kaz, możesz mi podesłać ten tekst ? Na "dzieńdobry" można go skompresować do 50%.
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Demka w/z GR9
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kaz, możesz mi podesłać ten tekst ? Na "dzieńdobry" można go skompresować do 50%.
Na koncie Piguły na youtubie lezy troche:
http://www.youtube.com/user/pigulashpoon
w naszym forsaken love masz part 2 "klasyczny" (256kolorowe 'gr9' z pomieszaniem drugiego trybu).
maw: na "dziendobry" to taki tekst raczej do 10k sie skompresuje przy uzyciu deflate...
kompresja to chyba nie problem, podejrzewam ze problemem jest rozpakowanie dowolnej czesci tekstu z calosci
dzielisz text na np 2kb bloki i pakujesz je, zawsze trzeba miec dwa bloki rozpakowane i po problemie:)
Robisz tabele fraz (inną dla każdego pliku) i z niej korzystasz - potem tylko kompresujesz paczki dwubajtowe: liczba wystąpień i i numer frazy.
//EDIT: oczywiście bibliotekę fraz też można choćby packbitem potraktować.
Napisałem..ile wejdzie a nie ile się wygeneruje przez np. 10 PRINT "A": GO TO 10
A ja miałem na myśli "inteligentny" generator, z gramatyką i słownikiem. :)
Hmmm... tamten tekst, mimo, ze pewnie mial w sobie cos z belkotu :), to jednak nie az takiego strasznie przypadkowego.
Przy okazji - pamietam, ze w ktoryms Bajtku byl artykul Borka o pakowaniu tekstu w ZX Spectrum (na podstawie doswiadczen z pisania gry "Puszka Pandory") - kojarzy ktos, ktory to numer albo rocznik?
Szukam demek, ktore sa zrobione/maja elementy w GR.9 albo zblizonym. Rzuccie jakimis tytulami poza AssKickerem, Shaol, Reditus, Ultra i The Shrine.
Aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie wymienił stare, kultowe "Robot demo" gdzie jest parę ko(s)micznych scen.
To demo pojawia się w paru video, chyba też tym, co zrobił BlackD0t ("Tribute..."). :)
Dracon nie próbuj pisać na temat, w dobrym stylu było by teraz wspomnieć o dupie Maryny
O, f**k(t), masz racje... zachowalem sie nietypowo jak na obecny czas... ;P
Dracon nie jest jeszcze Królem Offtopiku, jego tytuł nie zobowiązuje. ;)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Demka w/z GR9
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 56 zapytań