Witajcie :)
Mam tego^^ trochę... tak z pięć kilo będzie. Nadszedł czas, że trzeba ich się pozbyć - zastanawiam się, czy skanowanie ich ma sens ? Ewentualnie byli by jacyś chętni do pomocy ?
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Akcja skanowanie IKSów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie :)
Mam tego^^ trochę... tak z pięć kilo będzie. Nadszedł czas, że trzeba ich się pozbyć - zastanawiam się, czy skanowanie ich ma sens ? Ewentualnie byli by jacyś chętni do pomocy ?
A masz tez te dodatki do IKS-a z programami? Tam bylo sporo o/dla Atari. Tylko, ze papier byl toaletowej jakosci... nie wiem, czy da sie to jakos zeskanowac - druga strona pewnie przebija.
Jak strona przebija to kładzie się podkładkę czarną i już jest ok. (ew, można rozjaśnić potem w np. photoshopie)
nie, rozjaśnianie nic nie daje, za to właśnie czarna albo szara przekładka - a najlepiej duże czarnobiałe zdjęcie gazetowe w miarę jednolite na półtonach.
A masz tez te dodatki do IKS-a z programami? Tam bylo sporo o/dla Atari.
dodatki do IKSa ? hmmm.. nie kojarzę - takie egzemplarze mam:
//
86: 2,4,5(okładka w strasznym stanie :/),6,7,8
87: cały
88: bez nru 6/88
no i znalazłem komputer nr 1 z kwietnia 1986 - a tam zgadnijcie mapa czego ? KNIGHT LORE! :) i jeszcze 5/86, 6/89 - używałem ich jako źródło okładek do kaset - każdy ma po 2-3 strony z dziurami po obrazkach z gier... :/
//EDIT: a to poznajecie: moja "mała biblia atari" - był taki czas, że umiałem to na pamięć :)
nie, rozjaśnianie nic nie daje, za to właśnie czarna albo szara przekładka - a najlepiej duże czarnobiałe zdjęcie gazetowe w miarę jednolite na półtonach.
Miałem na myśli rozjaśnianie, gdy papier jest toaletowej jakości i gamma drastycznie spadnie gdy podkładka do skanowania jest czarna.
Pownienem je miec gdzies w piwnicy u rodzicow. Ciekawe czy sa jeszcze do odnalezienia.
jeżeli tak jak u moich, to weź sobie jakiś kombinezon roboczy :-))))
byly numery specjalne iks poswiecone tylko atari chyba 2 numery. jesli dobrze pamietam jeden z nich byl caly pomaranczowy
Rzeklbym, że raczej różowy :)
Faceci inaczej widza kolory niz kobiety :) Ja tez czasem mysle o rozowym, a mowie pomaranczowy :P
A 4rech pierwszych-gazetowych numerow Bajtka, jak nie bylo, tak nie ma !!!!
Osobiscie przekazalem je kiedys Lewisowi!!!!
A moje skany padly wraz z jednym z dyskow (teraz to mam po dwa backupy, ale kiedys bylo inaczej).
spoko, spoko - Scalak szykuje nam niespodziewajkę...
//EDIT: bajtkową
Były dodatki do IKSa poświęcone w przeważającej mierze programowaniu w C. Mam je.
Wiemy, wiemy... :)
----------------------EDIT---------------------
Uwaga!
Zeskanowany cały zeszyt można pobrać tu: http://arsoft.netstrefa.pl/pliki/X_ZESZYT_NR_4.ZIP
Jeśli ktoś ma czas i ochotę, to może przerobić to na jakiś wygodniejszy format. Tu są nieobrobione skany w plikach jpg.
Plik trochę waży :)
Może się komuś przyda!
czasu brak ale ochota była: IKS 04
@MaW- jaką niespodziewajkę ?
Wbrew pozorom akcja trwa ;)
i tu prośba... do kompletu rocznika 86 brakuje numeru 3. Czy mógłby ktoś zeskanować 300dpi i umieścić materiał na sieci?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Akcja skanowanie IKSów
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 63 zapytań