Gdyby się dało ten wątek przykleić było by super :) (w "Kupię / Sprzedam / Zamienię", bo to tutaj najczęściej trafiają ludzie, którzy muszą coś wysłać/odebrać)
Ostatnio krew mnie zalewa już podwójnie - po pierwsze z powodu strajku pocztowców, po drugie jak widzę, że na poczcie z trzech okienek jedno jest zamknięte całkiem, w drugim tylko przelewy (bo "Pocztowy") a kolejka do trzeciego jest do obu okienek naraz - spróbuj przejść bez kolejki, żeby zrobić przelew, to cię "stójkowi" dosłownie zaj****ą na miejscu (ciekawe, że najbardziej się rzucają ci, którzy mają do wysłania po jednym "listku").
Trafiłem na PAF: www.paf.pl - szkoda, że u mnie w mieście nie ma, a bilet do sąsiedniego miasta niweluje mi zaoszczędzoną na wysyłce kwotę.
Jak macie jakieś inne "niestandardowe" sposoby wysyłki - wpisujcie - pomóżmy sobie nawzajem.
? Poczta Polska cennik po polsku, po francusku i angielsku
? PAF (patrz dyskusja)
? InPost (patrz link w dyskusji)
? przesyłki konduktorskie (cennik zbliżony do Poczty Polskiej, tylko największe miasta, odbiór z peronu, patrz dyskusja)
? nadanie kierowcy PKS/inne firmy obsługujące trasy dalekobieżne (zależnie od trasy lub indywidualnie u kierowcy/w firmie, patrz dyskusja)
Press play on tape...