1 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2008-06-09 19:53:14)

Czy podmiana epromu wystarczy aby upgradnąć z TOMS Tutbo Drive do Multi Drive ? Co musiałbym jeszcze zrobić aby "polepszyć" sobie TOMSa ? Jeszcze nie porównywałem schematów TOMSów (a są w ogóle takie w sieci ?).

EDIT: Na WWW grupy Dial znalazłem info: Szczegółowy opis montażu tego systemu turbo znajdziesz w Serious Magazine #8.
Zacieram ręce i odpalam magazyn :) Oczywiście Atarce przez SIUPa ;)

EDIT: Gdzie jest ten art o TOMSie bo w nr 8 go nie widzę :/ ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2 Ostatnio edytowany przez Zenon/Dial (2008-06-09 21:37:07)

Toms to EPROMka i przełącznik, Multi Toms to EPROMka i przełącznik i elektronika. Wpiąć się trzeba w płytę. Opis w SERIOUSie. W zależności od płyty stacji, występują drobne niuanse. Montaż krok po kroku w/g opisu skutkuje odpaleniem całości.
Do TOMSA schematu nie potrzeba, wystarczy opis. Do Multi Tomsa owszem. Jest w SERIOUSie. Płyta musi mieć "długi" sterownik, znaczy się 40-to pinowy.

3

OK. W którym Seriousie ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

4 Ostatnio edytowany przez Zenon/Dial (2008-06-10 07:10:59)

A skąd ja to mam wiedzieć... ? ? ?   Szukaj SERIOUS #8, w MENU kącik rzeźbiarza #2

5

Zenon/Dial napisał/a:

A skąd ja to mam wiedzieć... ? ? ?

no właśnie... cała ta kopalnia wiedzy mogła by wreszcie znaleźć swoje odzwierciedlenie na stronie www, a nie tylko na atr-ach.

___
Press play on tape...

6

Mogła by.... ale PCet ma takie trendy które już dawno temu przekląłem. A sio.... siło nieczysta. Gdyby ludzie wiedzieli do czego jest komputer nie utrudniali by sobie życia. Dlatego czekam cierpliwie aż to zje własny ogon i przepadnie w otchłań. MUSI nadejść taki moment że to się zapętli i samo zapadnie.

7

W każdym razie, gdybyś potrzebował chętnego do wprowadzenia tego w postaci dającej się zindeksować przez google, to ja się zgłaszam - bo i te wydania Seriousa, które są obecnie na www są praktycznie do wsadzenia na nowo (dużo się zmieniło od tamtych czasów w kwestii htmla, oj dużo...).

___
Press play on tape...

8 Ostatnio edytowany przez Zenon/Dial (2008-06-10 08:32:09)

OK.... kiedy i od czego zaczynamy? Wejdź na gadulca to pogadamy o szczegółach

9

gagować będę mógł dopiero po pracy (za dużo czasu ostatnio poświęciłem "katarynkowaniu", co odbiło się na pracy) - tzn. tak po 17tej się zgłoszę.

___
Press play on tape...