Postanowiłem odkurzyć moje atari i się okazało ze niektóre przyciski na klawiaturze nie działają mianowicie
A S D F G H
Reszta klawiszy działa bez problemu. Ktoś się z tym juz spotkał ew ma jakis pomysł jak to naprawić ?

2

są to klawisze na wspólnej linii jeśli chodzi o połączenia sygnałowe, więc podejrzewam uszkodzenie (na 90%) folii. Sugerowana wymiana folii, lub samej klawiatury po prostu. Możesz spróbować otworzyć kompa i odpiąć / podłączyć ponownie taśmę, może coś to zmieni. Nie zmywaj folii rozpuszczalnikami - bo materia przewodząca tego raczej nie wytrzyma :) -

Kontakt: pin@usdk.pl

3

Ale może też być zły styk w gnieździe na płycie do którego wchodzi końcówka folii. Wyjąć, popatrzeć na styki w gnieździe, ewentualnie LEKKO odgiąć, przeczyścić drobniutkim papierem ściernym, poskładać i przetestować.

4

Folie tez mozna "reanimowac" podmalowywujac przerwy na sciezce lakierem przewodzacym, teraz  do kupienia w wiekszosci elektronicznych sklepow albo nawet pisakiem z takim lakierem.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

5

łoł, to nie wiedziałem - a nadało by się wyreanimować kilka folii z klawiatur ze sprężynkami, bo są na prawdę niezłe.

Kontakt: pin@usdk.pl