1 Ostatnio edytowany przez maw (2008-05-29 21:11:41)

Słuchajcie, tak patrzę jak zamawiacie... ale to skąd weźmiecie części do AKI+wzmacniacz stereo ? da się gdzieś dostać samie POki ? Kosztem biednych ocalałych atarynek ?

//EDIT: edit bo qźwa mi się słów czepiają

___
Press play on tape...

2

Zywej bym nie skrzywdzil ;) ale kiedys kupilem hurtowo kilka uszkodzonych atarek... Trzeba chomikowac na czarna godzine ;)

3

no a czy się da czymś zastąpić POKEYa ? a GTIA ? słyszałem, że niektóre układy idzie zastąpić odpowiednio oprogramowanym epromem...

___
Press play on tape...

4

Tak jak i koła samochodu można zastąpić cegłami. ;)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

5

ech, czemu za każdym razem jak Epi coś powie, to czuję się jak rozjechana żaba ? yyy... mydelniczka... ewentualnie modulator do amigi ?

___
Press play on tape...

6

maw, a czytasz to co piszesz?

I Ty zostaniesz big endianem...

7

co ma AKI do stereo??

... AKI = Atari Keyboard interface

... Stereo = dwa pokey'e :)

Kontakt: pin@usdk.pl

8

Maw: Nawet jeśli teraz nie masz POKEYa z uwalonej płyty to koszt części do Stereo jest śmieszny w porównaniu z montażem tego osobno. Zamówienie osobno płytek a jednej to także dwa światy.
Wykorzystujemy nadarzającą się okazję dowalenia na Pokeya najpotrzebniejszych rozszerzeń.

Z innej beczki - aby podłączyć słuchawki pod mono nie musisz mieć drugiego pokeya - czyli wzmacniacz będzie chodził także na jednym Pokeyu.
Co prawda mono - ale ogłuszy :)

9

pajero napisał/a:

Z innej beczki - aby podłączyć słuchawki pod mono nie musisz mieć drugiego pokeya - czyli wzmacniacz będzie chodził także na jednym Pokeyu.
Co prawda mono - ale ogłuszy :)

Teraz to piszesz ? :P już daję info do składki, z tego co pamiętam, to części do prostego wzmacniacza kosztowały ~7 zeta (plus kabelek-przedłużacz jacków, bo gniazdko żeńskie było droższe). Bardzo dobra wiadomość.

___
Press play on tape...