1

Witam, pytanie jak wyżej - mam takowy z notebooka, dysponujący dość sporym pałerem - 12V, 2.3A - czy mogę go podłączyć pod atarynkę ? Jaki układ separujący/konwertujący musiałbym zastosować ?

___
Press play on tape...

2

Atarynka chodzi na 5V więc stabilizator 7805 na 2A. Zbijasz 7V, przy prądzie 1A daje moc wydzieloną którą należy rozproszyć 7W. Konieczny radiator by to w kosmos nie wyleciało. Pociągniesz więcej, więcej ciepła w powietrze pójdzie.

3

No to dupa :( - właśnie o to mi chodziło, by go nie trzymać osobno, a wcisnąć "pod maskę" - oczywiście "troszkę rozszerzoną maskę" (dalej pytanie aktualne: czy macie jakieś "pozdarzeniowe" 800tki, którymi byście się mogli podzielić).

___
Press play on tape...

4

A wiesz z jakiego powodu notorycznie zdychały pierwsze wersje psx i jak sobie z tym poradzono w późniejszych? ;)

wszystkie trzy strony świata

5

skąd mam wiedzieć ? to nie moje czasy ;-)

___
Press play on tape...

6

a czy przetwornica impulsowa pod obudowa kompa nie będzie wprowadzała zbędnych zakłóceń - mając na względzie ograniczone możliwości wyseparowania wnętrza komputera?

Kontakt: pin@usdk.pl

7

co się przejmujesz Pin i tak nie będzie go używać

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

8

no właśnie o to chodzi, że próbuję sobie poskładać taki sprzęt, którego bym używał :]

___
Press play on tape...

9

http://allegro.pl/item386637840_zasilac … _2_5a.html <- jest coś takiego na aledrogo - pytanie mam, czy jako zewnętrzny mogę go użyć, czy też nie powinienem, bo będzie siał ?

___
Press play on tape...