Łelkom ponownie, amigowiec fazior z tej strony:). Mam problem z monitorami w STe. Rzecz wyglada nastepujaco: nabylem do ataryny sm 124 ktory okazal sie byc monitorem monochromatycznym:), potem zaczalem kombinowac co tu zrobic zeby cos zobaczyc z gier (bo w koncu udalo mi sie spreparowac jakiegos strip pokera), wiec wrzucilem do pece stara karte tv, podpialem ataryne (przez modulator, bo innego zlacza na monit ni ma), wrzucilem dyskietke i pojawil sie "obraz". Jakosc jest taka ze ledwie karty moglem rozpoznac, na szczescie panienka wygladala jak panienka tylko ze mocno rozkolorowana. Uff czas na pytania: W ste mam gniazdo monita i modulator jak po ludzku podpiac monitor kolorowy do tego (nie przez modulator), jest tam jakies rgb? Mam 1084s made by C=, da sie ta ataryne jakos skojarzyc z tym slicznym monitorkiem?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.