Witam, pytanie jak wyżej - mam takowy z notebooka, dysponujący dość sporym pałerem - 12V, 2.3A - czy mogę go podłączyć pod atarynkę ? Jaki układ separujący/konwertujący musiałbym zastosować ?
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Zasilacz impulsowy ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, pytanie jak wyżej - mam takowy z notebooka, dysponujący dość sporym pałerem - 12V, 2.3A - czy mogę go podłączyć pod atarynkę ? Jaki układ separujący/konwertujący musiałbym zastosować ?
Atarynka chodzi na 5V więc stabilizator 7805 na 2A. Zbijasz 7V, przy prądzie 1A daje moc wydzieloną którą należy rozproszyć 7W. Konieczny radiator by to w kosmos nie wyleciało. Pociągniesz więcej, więcej ciepła w powietrze pójdzie.
No to dupa :( - właśnie o to mi chodziło, by go nie trzymać osobno, a wcisnąć "pod maskę" - oczywiście "troszkę rozszerzoną maskę" (dalej pytanie aktualne: czy macie jakieś "pozdarzeniowe" 800tki, którymi byście się mogli podzielić).
A wiesz z jakiego powodu notorycznie zdychały pierwsze wersje psx i jak sobie z tym poradzono w późniejszych? ;)
a czy przetwornica impulsowa pod obudowa kompa nie będzie wprowadzała zbędnych zakłóceń - mając na względzie ograniczone możliwości wyseparowania wnętrza komputera?
co się przejmujesz Pin i tak nie będzie go używać
no właśnie o to chodzi, że próbuję sobie poskładać taki sprzęt, którego bym używał :]
http://allegro.pl/item386637840_zasilac … _2_5a.html <- jest coś takiego na aledrogo - pytanie mam, czy jako zewnętrzny mogę go użyć, czy też nie powinienem, bo będzie siał ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Zasilacz impulsowy ?
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 45 zapytań