Witam, pytanie jak wyżej - mam takowy z notebooka, dysponujący dość sporym pałerem - 12V, 2.3A - czy mogę go podłączyć pod atarynkę ? Jaki układ separujący/konwertujący musiałbym zastosować ?
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Zasilacz impulsowy ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, pytanie jak wyżej - mam takowy z notebooka, dysponujący dość sporym pałerem - 12V, 2.3A - czy mogę go podłączyć pod atarynkę ? Jaki układ separujący/konwertujący musiałbym zastosować ?
Atarynka chodzi na 5V więc stabilizator 7805 na 2A. Zbijasz 7V, przy prądzie 1A daje moc wydzieloną którą należy rozproszyć 7W. Konieczny radiator by to w kosmos nie wyleciało. Pociągniesz więcej, więcej ciepła w powietrze pójdzie.
No to dupa :( - właśnie o to mi chodziło, by go nie trzymać osobno, a wcisnąć "pod maskę" - oczywiście "troszkę rozszerzoną maskę" (dalej pytanie aktualne: czy macie jakieś "pozdarzeniowe" 800tki, którymi byście się mogli podzielić).
A wiesz z jakiego powodu notorycznie zdychały pierwsze wersje psx i jak sobie z tym poradzono w późniejszych? ;)
a czy przetwornica impulsowa pod obudowa kompa nie będzie wprowadzała zbędnych zakłóceń - mając na względzie ograniczone możliwości wyseparowania wnętrza komputera?
co się przejmujesz Pin i tak nie będzie go używać
no właśnie o to chodzi, że próbuję sobie poskładać taki sprzęt, którego bym używał :]
http://allegro.pl/item386637840_zasilac … _2_5a.html <- jest coś takiego na aledrogo - pytanie mam, czy jako zewnętrzny mogę go użyć, czy też nie powinienem, bo będzie siał ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Zasilacz impulsowy ?
Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 52 zapytań