1 Ostatnio edytowany przez punk84 (2008-05-09 14:07:30)

Czy ktoś ma może gry na Atari 800XE w formacie mp3 bym potem mogl sobie je nagrac na kasete i pograc? :D Pozdrawiam

2

cas2wav

___
Press play on tape...

3

dzieki :D zawsze to cos! :))

4

Hm, a to mp3 nie koduje stratnie?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

nie całkiem, mp3 "wyłącza" częstotliwości, które się nakładają - "niesłyszalne" dla ucha ludzkiego - w tym zakresie, którym jest dźwięk sygnału atari może jedynie poprawić jakość - bo odszumi. Problemem jest to, że zbocza sygnału mogą zostać zaokrąglone, a to może znów rozsyncgronizaować odczyt danych...

___
Press play on tape...

6

maw napisał/a:

mp3 "wyłącza" częstotliwości, które się nakładają - "niesłyszalne" dla ucha ludzkiego

No właśnie o to chodzi. Czy przypadkiem nie wyłączy za dużo. Inaczej postawię pytanie. Czy komuś się udało wgrać coś skompresowane MP3?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

7

Jutro spróbuję podłączyć mp3 player zgodnie ze wskazówkami Zaxona (Zaxon, jeżeli to czytasz, jak nie zrobisz tych zdjęć ponownie ze sprawdzeniem ostrości, to chyba Cię oskubię).

___
Press play on tape...

8

ztcp ktos tu juz probowal i o ile mp3 obsysalo, o tyle ogg ponoc dawal rade

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

9

Nie skub, robie co moge, ale nie wypuszcze wynalazku w swiat zanim nie przetestuje do konca. Jutro pisze manual.I jak dziecko w koncu w pokoju posprzata i znajdzie swojego mp3 playera to tez sprawdze.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

10 Ostatnio edytowany przez maw (2008-05-10 07:58:26)

Mam układ z działającego "dawcy", spróbuję do niego na odciętym silniku bezpośrednio do głowicy podłączać. Nie mogę się doczekać, kiedy pogram! (wczoraj wskrzesiłem swoją atarkę - z taśmą klawy nie jest tak źle, jak myślałem, dołożyłem chinche stereo i chinch video, dawca użyczył paska, licznika, i obudowy mojemu magnetofonowi, a z tego co widzę po ilości miejsca, jakby dało się zmodyfikować odrobinę płytkę sio2SD to by można ją zrobić w kształcie kasety i uwaga - załączać playem! wogóle super była wczoraj noc - dżoj zadziałał, King Kong Junior wgrał się w normalu... yes yes yes! )

___
Press play on tape...

11

A widziałeś kiedyś takiego cudaka ;)

http://audiostereo.lukarnet.com/gfx/970000/976433_1.jpg

http://www.dansdata.com/dah220.htm

wszystkie trzy strony świata

12

wow, super - właśnie w takie coś chciałbym wtłoczyć sio2sd! Idzie to gdzieś dostać u nas ?

PS. Dzisiaj i bez tego też był fun :)

___
Press play on tape...

13

Do tej kasetki-adaptera wchodzą bodaj MMC (na dzień dobry bodaj ćwierćgigowa), gdzieś to widziałem, ale cena była chora (ponad 200 czy 300 złociszy - już wolę sam coś w ten klimat złożyć, a w zasadzie skonczyć składać :P )

wszystkie trzy strony świata