mała "prywata": @electron: zerknij na wątek - może dał byś się namówić na parę płytek AKI z montażem ? jako oddech od VBXE :D
No, no, pan tu nie stał! Warp jest pierwszy w kolejce po VBXE :>
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 28 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mała "prywata": @electron: zerknij na wątek - może dał byś się namówić na parę płytek AKI z montażem ? jako oddech od VBXE :D
No, no, pan tu nie stał! Warp jest pierwszy w kolejce po VBXE :>
eee tam, w czasach sio2sd ? a jeśli nawet, to takie maleństwo jak AKI jest w sam raz na nabranie oddechu ;-)
ano ma to, ze maw znowu nie doczytal na co odpisuje (a przynajmniej bez zrozumienia)... ktory to dzisiaj raz? atari2arcade pierwszym byl?
Tak, nie śledzę tematu, a zwłaszcza o co biega z warpem (chodzi o zmodyfikowany system wspomagający obsługę SIOków ?), pierwsze z czym skojarzyłem to rozszerzenie stacji, ale nie pamiętam, żebym czegoś w wątku z atari2arcade nie doczytał :]
a wystarczylo niedaleko poszukac...
EDIT: jellonek, byłeś szybszy :)
Ba, żeby nie było, że nie szukałem - pierwsze miejsce ma warp do stacji, co mi też się jako pierwsze skojarzyło, drugi jest warp o który pytałem, a poza tym o warpie w tym wątku pojawiło się ostatnio na stronie 21wszej, jakby ktoś pytał.
Koniec offtopa: czy któryś z Panów "elektroników czynnych" byłby skłonny zająć się AKI ? Link (w temacie AKI) 6 postów wyżej.
A na AtariAge znowu biją pianę o podwójnych, poczwórnych i poósemnych ANTICach i GTIA .... Nie dość, że trzeba rozwalać Atarki, to jeszcze komodory aby dostać części :)
ziew.
5 lat temu bylbym za takim rozwiazaniem ale dzis wydaje mi sie to krotkowzroczne.
jedyny projekt modyfikacji graficzne, ktory moglby powalczyc z vbxe to upgrade Psychola (moze i mniejsze mozliwosci ale bardzo interesujace).
---
poza tym cos mi tam smierdzi, nie wiem czy dobrze czytam: gosc mowi, ze to nie antic daje sygnal odswierzania?
Jak ruszą produkcje powiązane z vbxe to pewnie zmienią zdanie ;) To troszkę jak z samochodem: Przychodzi wreszcie czas ze trzeba mocno zmodernizować "silnik" i nie pomoże "dokładanie" nowych czy "rozwiercanie" istniejących "cylindrów". Z czegoś takiego wychodzi co najwyżej "650E Standard" :D
VBXE to po prostu zupelnie nowa "karta graficzna" do Atari z opcja emulacji tradycyjnych trybow, prawda?
upgrade Psychola (przynajmniej wg opisu ze strony Mad Teamu) wydaje mi sie bardziej naturalny i blizszy sercu tradycyjnego atarowca ;) Dodaje dokladnie to czego brakowalo w Atari - wiecej kolorow na raz, ale nie odbiega tak daleko od oryginalu. Szkoda tylko, ze nie powstal.
A tak na marginesie. Są już jacyś szczęśliwi posiadacze z działającym vbxe na pokładzie atarki?
Kaz ... ele nie ma go w domu. Inni nie przysłali komputerów.
elc: o sobie zapomniales, no chyba ze nie jestes szczesliwy ;)
No,No Kaz... !
Taki Skarb w chacie a Ty gdzieś po świecie latasz! ;)
Bez softu, to nikt się długo nie nacieszy VBXE :-). Ja narazie mam w woreczku zapakowane razem z Antic'em. Przyjdzie czas by go podłączyć, bo płytę główną rozgrzebałem.
A Kaz pewnie narazie też nie rozpacza że VBXE ma w Polsce. Co się odwlecze to nie uciecze...
No tak!
A ja zrobiłem błąd inwestując w kiepskiej jakości konwerter :(
Ale przyjdzie pora i na vbxe ;)
Juz niedlugo, 25 maja, maszynka wpadnie w moje rece. Do tego czasu moge jakiemus programiscie z Wroclawia lub okolic udostepnic sprzet, po co ma sie marnowac w pudelku. Zaproponowalem to xxl-owi i laoo.
xxl: do normalnego monitora ? Do monitora RGB 15kHz, np. 1084S, 8833-II, etc... I do telewizora przez SCART RGB ... Monitory PC "not supported" - trzeba by robić bufor ramki, nową synchronizację etc. tym samym - chociaż to teoretycznie możliwe - zasoby czasowe i sprzętowe VBXE poszłyby głównie na to .... Przede wszystkim taka opcja zjadłaby czas dostępu do RAM - zapomnij wtedy o blitterze ....
a za co będzie odpowiedzialny ten blitter, za wypełnianie polygonów :)?
To jak sprzęt już jest stabilny to może jednak pojawi się jakaś aktualna dokumentacja jak się to programuje i co to właściwie potrafi, bo możliwe, że w lipcu znalazłbym na to czas i jakieś stabilne jądro możnaby spróbować wrzucić do atari++.
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 28 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 48 zapytań