Ostatnio zaoszczędziłem trochę grosza i chciałbym go spożytkować na kupno laptopa. Najbardziej przypadł mi do gustu właśnie ThinkPad R61i w tej wersji:
(opis na komputroniku)
Co o nim sądzicie? Laptopa zamierzam użytkować do spraw związanych z Atari (emulacja, Xasm?) programowania (C++, Delphi, PHP), czasem wkradnie się jakaś grafika 2D, poza tym filmy, sieć, czasem pogram w CS 1.6 czy AOE II. Chodzi mi o to, żebym w piękny słoneczny dzień, zamiast siedzieć w domu przed blaszakiem, mógł wziąć lapka w torbę, pojechać na działkę i leżąc w cieniu pod jabłonią np. kodować w asemblerze, nie odczuwając braku mocy, gdy w tle odpalę Winampa ;)
Zastanawiałem się nad modelem z matrycą panoramiczną, jednak lubię pograć w AOE, a ono nie wspiera trybów panoramicznych, rozciągnięte na cały ekran wyglądałoby koszmarnie... No chyba, że da się jakoś wyłączyć rozciąganie, a dookoła obrazu była by czarna ramka, to jeszcze mogę przecierpieć...
Powiedzcie mi jeszcze jedno - jak ma się sprawa z przejściówkami USB - COM i sio2pc. Czy jest jakaś lista modeli, z którymi sio2pc działa, a z którymi nie? Na forum był bazylion tematów, ale jedyny konkret jaki znalazłem to model posiadany przez Caspera - ATEN UC-232A. Czy ktoś dokonywał prób na najnowszej wersji APE?