Który to rok ? Może jakieś wspominki ?
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Scena - 8bit » Waszym zdaniem - najlepszy rok na scenie (Atari 8bit)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Który to rok ? Może jakieś wspominki ?
1995 lub 1996 r. - najwięcej ludzi, najwięcej produkcji, jedna przełomowa ("Asskicker")
:)
90(91?) czy coś koło tego - a to ze względu na The Top 1 i The Top 2, jedyne demka jakie przedtem znałem to zazwyczaj były "proste" jednoekranówki, a tu pojawia się coś takiego ;)
1994 - 1998 - najlepszy okres ... duzo sie dzialo, duzo sie imprezowalo, duzo sie po atarowkich parties jezdzilo ... i duuuzo sie produkowalo :)
Doklanie, najwiecej sie dzialo, najwieksze Party byly w tym czasie.
Wg mnie najważniejsze lata to:
1994 - pierwszy polski zlot "sceny" (party w Mirowie) na którym odbyły się "kompoty"
1996 - (Quast 96) oficjalna prezentacja dema AssKicker, który zapoczątkował nowy trend w produkcjach na Atari
2002 - Lato Ludzików, Opalenica - "powrót do życia" wielu osób ze sceny, prezentacja dema "Numen" jako początek "nowych standardów"
2003 - powrót legendarnego zlotu "QuaST Party", na tym zlocie było wyraźnie widać nowe oblicze "sceny atarowskiej" po ewolucji
1988 - kupiłem atari.
fakt ... 1989 - dostalem atari :)
Tak, jak też mam Atari od 1988r., ale to raczej nic wspólnego ze sceną nie ma :/
Najlepsze dopiero będą :)
Młode pokolenie rośnie. ;) Ja mało się wypowiadam, ale wszystko co piszecie czytam. ;) Póki co jestem na etapie nauki Atarynkowego świata. ;)
'89 - dostalem atari
'90 - skumalem co to basic
'92 - skumalem co to LDA STA I JMP
'96 lub '98 - ORNETA to co tam zobaczylem
oraz ostatni NUMEN chyba 2002
A ja dostałem ATARI 800xl w 1989r. I mam je do dziś :D
Najbardziej płodne dni to lata pracy nad SERIOUSem, Prawdziwa scena..... to atmosfera na giełdzie komputerowej i ten zgiełk.... ludzi jak mrówków. 99% dreptających w miejscu nie wie po co przyszło, ale robią tłok.
A komputer mam od jesieni 1986 roku. Z tego okresu pochodzą pierwsze nieformalne jeszcze zawiązki co bystrzejszych chłopaków którzy wiedzą już co to LDA i STA, i potrafią posługiwać się rejestrem Y by przenieść zawartość bloku pamięci w inne miejsce. Zwady przy tym...... Kilku dyskutuje i wie o czym mówi, reszta z rozdziawioną gębą słucha i koduje w mózgu. Ach, jak też by tak chcieli, na razie nie potrafią. Szkoda że Tajemnice Atari umarły, a na prawdziwym zlocie nie byłem, raz - brak kasy, dwa - jakby to powiedzieć......
Zenon, nie zniechecaj sie , narybek tez sie uczy,poki co siedzi z rozdziawiona geba ale slucha kombinuje, na razie nie potrafi ale sie stara. Poza tym ja strasznie doceniam te odlamki twojej wiedzy ktora mi przekazales czy to osobiscie na Gg czy z lektury Seriousa.W miedzyczasie staram sie sam dochodzic do pewnych rozwiazan. I naprawde doceniam kawal dobrej roboty scenowcow,panowie tak trzymac. Koderem wiem ze nie bede, LDA i STA potrafie wykorzystac do zrobienia migajacego kolorowego ekranu ale dla koderow zawsze beda potrzebne rozszerzenia itp i chce w tym kierunku dalej dzialac. Wrocilem do branzy dopiero 2-3 miesiace temu i nie zamierzam odpuscic. Atari nadal zyje.
Ja pisałem o zdarzeniach sprzed lat... a coś ty taki pewny że koderem nie będziesz? Zakład...?
Też myślałem że EPROMki w życiu nie zaprogramuję..... teraz powiem, nie ma rzeczy prostszej w realizacji.
No wlasnie Zenon, liczy sie motywacja, prosty przyklad,maw zagonil mnie posrednio do podlaczania MP3 do magnetofonu, temat mnie zainteresowal, w godzine podlaczylem i dziala, od dwoch dni siedze i probuje zrozumiec dlaczego to dziala bo w/g schematow nie powinno ,heheh.Ale wlsnie chodzi o to napedzanie sie.Mam zadanie i dzialam.
Ja też podłączyłem mp3 do kasetowca. :P Tzn nie do Atarynki, bo nie mam do niej kasetowca, ale w C64 sprawdza się to podłączenie. ;)
w C64 sprawdza się to podłączenie. ;)
nie ma co porównywać, no i nie o tym temat :P
w scenie nie uczestniczyłem, usłyszałem, że coś takiego istnieje w okresie, kiedy atarynka u mnie zapadała w "sen zimowy" - to chyba było w 93/94 roku i chyba jakieś Demo (compo ?) trafiło w moje łapki - z tańczącymi sinusoidami w 3D eli coś podobnego... - więc dla mnie to najlepszy rok :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Scena - 8bit » Waszym zdaniem - najlepszy rok na scenie (Atari 8bit)
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 67 zapytań