Który to rok ? Może jakieś wspominki ?
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Scena - 8bit » Waszym zdaniem - najlepszy rok na scenie (Atari 8bit)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Który to rok ? Może jakieś wspominki ?
1995 lub 1996 r. - najwięcej ludzi, najwięcej produkcji, jedna przełomowa ("Asskicker")
:)
90(91?) czy coś koło tego - a to ze względu na The Top 1 i The Top 2, jedyne demka jakie przedtem znałem to zazwyczaj były "proste" jednoekranówki, a tu pojawia się coś takiego ;)
1994 - 1998 - najlepszy okres ... duzo sie dzialo, duzo sie imprezowalo, duzo sie po atarowkich parties jezdzilo ... i duuuzo sie produkowalo :)
Doklanie, najwiecej sie dzialo, najwieksze Party byly w tym czasie.
Wg mnie najważniejsze lata to:
1994 - pierwszy polski zlot "sceny" (party w Mirowie) na którym odbyły się "kompoty"
1996 - (Quast 96) oficjalna prezentacja dema AssKicker, który zapoczątkował nowy trend w produkcjach na Atari
2002 - Lato Ludzików, Opalenica - "powrót do życia" wielu osób ze sceny, prezentacja dema "Numen" jako początek "nowych standardów"
2003 - powrót legendarnego zlotu "QuaST Party", na tym zlocie było wyraźnie widać nowe oblicze "sceny atarowskiej" po ewolucji
1988 - kupiłem atari.
fakt ... 1989 - dostalem atari :)
Tak, jak też mam Atari od 1988r., ale to raczej nic wspólnego ze sceną nie ma :/
Najlepsze dopiero będą :)
Młode pokolenie rośnie. ;) Ja mało się wypowiadam, ale wszystko co piszecie czytam. ;) Póki co jestem na etapie nauki Atarynkowego świata. ;)
'89 - dostalem atari
'90 - skumalem co to basic
'92 - skumalem co to LDA STA I JMP
'96 lub '98 - ORNETA to co tam zobaczylem
oraz ostatni NUMEN chyba 2002
A ja dostałem ATARI 800xl w 1989r. I mam je do dziś :D
Najbardziej płodne dni to lata pracy nad SERIOUSem, Prawdziwa scena..... to atmosfera na giełdzie komputerowej i ten zgiełk.... ludzi jak mrówków. 99% dreptających w miejscu nie wie po co przyszło, ale robią tłok.
A komputer mam od jesieni 1986 roku. Z tego okresu pochodzą pierwsze nieformalne jeszcze zawiązki co bystrzejszych chłopaków którzy wiedzą już co to LDA i STA, i potrafią posługiwać się rejestrem Y by przenieść zawartość bloku pamięci w inne miejsce. Zwady przy tym...... Kilku dyskutuje i wie o czym mówi, reszta z rozdziawioną gębą słucha i koduje w mózgu. Ach, jak też by tak chcieli, na razie nie potrafią. Szkoda że Tajemnice Atari umarły, a na prawdziwym zlocie nie byłem, raz - brak kasy, dwa - jakby to powiedzieć......
Zenon, nie zniechecaj sie , narybek tez sie uczy,poki co siedzi z rozdziawiona geba ale slucha kombinuje, na razie nie potrafi ale sie stara. Poza tym ja strasznie doceniam te odlamki twojej wiedzy ktora mi przekazales czy to osobiscie na Gg czy z lektury Seriousa.W miedzyczasie staram sie sam dochodzic do pewnych rozwiazan. I naprawde doceniam kawal dobrej roboty scenowcow,panowie tak trzymac. Koderem wiem ze nie bede, LDA i STA potrafie wykorzystac do zrobienia migajacego kolorowego ekranu ale dla koderow zawsze beda potrzebne rozszerzenia itp i chce w tym kierunku dalej dzialac. Wrocilem do branzy dopiero 2-3 miesiace temu i nie zamierzam odpuscic. Atari nadal zyje.
Ja pisałem o zdarzeniach sprzed lat... a coś ty taki pewny że koderem nie będziesz? Zakład...?
Też myślałem że EPROMki w życiu nie zaprogramuję..... teraz powiem, nie ma rzeczy prostszej w realizacji.
No wlasnie Zenon, liczy sie motywacja, prosty przyklad,maw zagonil mnie posrednio do podlaczania MP3 do magnetofonu, temat mnie zainteresowal, w godzine podlaczylem i dziala, od dwoch dni siedze i probuje zrozumiec dlaczego to dziala bo w/g schematow nie powinno ,heheh.Ale wlsnie chodzi o to napedzanie sie.Mam zadanie i dzialam.
Ja też podłączyłem mp3 do kasetowca. :P Tzn nie do Atarynki, bo nie mam do niej kasetowca, ale w C64 sprawdza się to podłączenie. ;)
w C64 sprawdza się to podłączenie. ;)
nie ma co porównywać, no i nie o tym temat :P
w scenie nie uczestniczyłem, usłyszałem, że coś takiego istnieje w okresie, kiedy atarynka u mnie zapadała w "sen zimowy" - to chyba było w 93/94 roku i chyba jakieś Demo (compo ?) trafiło w moje łapki - z tańczącymi sinusoidami w 3D eli coś podobnego... - więc dla mnie to najlepszy rok :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Scena - 8bit » Waszym zdaniem - najlepszy rok na scenie (Atari 8bit)
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 65 zapytań