Dziękuję za wyjaśnienia.
Zakupiona przeze mnie stacja TOMS 720 jest uproszczoną wersją tzn. z tyłu stacji nie mam ani wyjścia CENTRONICS ani RS232.
W miejscu gdzie powinno być wspomniane złącze jest prostokątna naklejka w białym kolorze.
Pewnie nie dodam nic odkrywczego, tym niemniej rozład i funkcje przycisków i wyświetlacza bardzo przypominają mi moją stację LDW2000.
PS.
Jestem nowy na tym forum więc może wypada się w skrócie przedstawić.
Moja przygoda z komputerami zaczęła się w czasach gdy na ziemi żyły jeszcze dinozaury czyli .... około 1987 roku
Zakupiłem wtedy Atari 800XL i niedługo potem magnetofon Atari 1010.
Poznałem dzięki temu znaczenie magicznego zwrotu BOOT ERROR!
W szkole dla odmiany były dwa komputery ZX Spectrum oraz Timex 1000 i VZ200 (na całą szkołę średnią!).
Później były oczywiście inne komputery, tym niemniej właśnie do tego komputera mam największy sentyment.
Obecnie w ramach tzw. hobby kolekcjonuję komputery głównie 8-bit i dodatki do nich.
Jeśli masz więc coś ciekawego napisz do mnie :)
Kolekcja moja jest już na tyle duża że rozważam jej zaprezentowanie na stronie www.
Chętnie skorzystam z pomocy innego pasjonata - niestety nie mam doświadczenia w programowaniu stron internetowych.
Mam nadzieję że za to co za chwilę napiszę mnie tu żywcem nie oskalpujecie....
Nie uważam bowiem że komputer ATARI jest lepszy od COMMODORE czy SPECTRUM.
Każdy z tych komputrów był w owych czasach "komputerem z duszą".
Ja zdecydowałem się na zakup ATARI jako kompromis pomiędzy możliwościami a ...ceną.
Z całej trójki Spectrum miało najlepszy BASIC, dzięki któremu pisałem "profesjonalne" programy w szkole.
ATARI posiadało największe w moim regionie grono użytkowników i najłatwiejszą dostępność oprogramowania.
(wczytywałem też programy nagrane z audycji radiowych i o dziwo około 80% wchodziło!)
Commodore było najlepiej oprogramowane (na ten komputer były pisane wszystkie gry), niestety cena skutecznie zniechęcała :(
Generalnie chodzi o to, że nigdy nie toczyłem wojen z fanami żadnego z tych komputerów - spotykaliśmy się i przyjaźnili.