Byłem niedawno w Trenczinie na party FOREVER_9 ,i powiem Wam że wróciłem troche zniesmaczony. Głownie bulwersuje mnie wynik w kategorii dem ,gdzie wygrało coś co się nazywa "Jożin z Bażin"/ JZB /, a co w mojej ocenie demem napewno nie jest.Więc czym JZB jest. Jest przykładem szowinizmu / żle pojęty patriotyzm / który może się skończyć tym że nasi bracia czesi i słowacy będą do Trenczina jeżdzić sami i sami ze sobą konkurować. JZB to muzyka zapożyczona ,grafika na poziomie 1 klasy szkoły podstawowej ,bez animacji na zasadzie pokazu slajdów z wyświetlanym tekstem piosenki . Rozumiem chęć promocji jezyka czeskiego, ale przydałoby się obok tłumaczenie np na polski aby wszyscy mogli pojąć dowcip zawarty w tescie. I to wygrywa z demem "RECALL" które nam na wstępie ofiaruje ładny, kolorowy obrazek, po tym fantastyczną animację i super muzyke w tle. Więc dlaczego wygrało JZB. Wygrało bo tak zdecydowała większość czesko-słowacka która nie była obiektywna.
Jeżeli się mylę w swojej ocenie proszę o krytykę, którą przyjme z pokorą i ochoczo posypie głowe popiołem na znak skruchy, oraz podam rękę na znak zgody i pokoju.
RYSIEK_M
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.