Jam ci to, nie chwaląc się, uczynił ;) Ale 3ns to nie za wolny do VBXE? bo są 1ns i 2ns, tylko duuużo droższe.
Moje www
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jam ci to, nie chwaląc się, uczynił ;) Ale 3ns to nie za wolny do VBXE? bo są 1ns i 2ns, tylko duuużo droższe.
Czekamy na chętnych ... na razie 4 osoby na dodatkowe PCB ... min 7-8 to musi być żeby zamawiać
UWAGA:
Ponieważ kilka osób (co zrozumiałe) ma problemy z wygospodarowaniem kasy od razu to zrobimy tak:
1. Termin wpłat dla wszystkich jest do dnia 6.2.2008 - niezależnie czy ktoś ma już u mnie PCB czy też nie
2. Gdy ktokolwiek chce wpłacać - mail do mnie, podam numer konta
3. 7.2.2008 zamawiam części
Proszę was bardzo: jeżeli macie już kasę to wpłacajcie jak najszybciej - muszę wiedzieć "na czym stoję" z tym całym "interesem". Nie czekajcie na ostatnią chwilę ...
Ok zapisuje sie na jedna sztuke (na razie nie moge 2ch z prozaicznego powodu - brak mozliwosci montazu w 1 z atari).
Opcja full:
Cena 300 + 50 + koszt paczki - z montażem (pamiętać o zdjęciu wnętrza kompa).
100000000000000000000% pewnosci. W przypadku wysylki zorganizuje odbior firmowym kurierem, abys nie mial dodatkowego "spamu" w postaci wysylania poczta itd. Nie moge sie doczekac:) Wyslalem email z zapytaniem o nr konta.
A ja mam teoretyczne pytanie. Psychol jak zapowiadał swoje GTIA upgrade, to twierdził, że można je zainstalować na taśmie, dzięki czemu nie musiałoby być fizycznie nad GTIA tylko gdziekolwiek indziej w kompie. Czy istnieje taka możliwość w przypadku VBXE? (Warp4 zajmuje mi mase miejsca dookoła procesora)
Teoretycznie wiele można zrobić, taśmę też.
Ale
1. To wcale nie jest takie obojętne dla stabilności kompa (oraz środowiska EMC ;-) wyciągać magistralę na taśmach
2. Nie mam zamiaru się w to bawić
:-)
Panowie "zdeklarowani" ... powoli wpłacajcie ... na razie wpłaciło mało osób, zwłaszcza na te nowe płytki ... macie jeszcze czas ...
Ja potwierdzam, że wpłacę. Do 6 lutego na pewno! (i wezmę jednak full opcję :))
W najbliższym tygodniu zamawiam części, czekam jeszcze na ludzików :
Kaz, Drac030, Dely, Mariuszbox, Miker, Piguła, DarkDK ... spiszcie się :)
Ode mnie też przelew poszedł przed chwilą.
poszedl
Wszystkie części i płytki już zamówione. Najdłużej będę czekał na FPGA - jakieś 4 tygodnie.
czy mozna juz zlozyc zamowienie? gdzie mam wplacic kase i ile?
pozdro.
MJF
wow, ktoś tu ma refleks szachisty ;)
He, he.... to mnie kompletnie rozbroiło!
tebe - przyuwaz kiedy sie kolo zarejestrowal... z tego mozna wyciagnac wniosek (choc bardzo prawdopodobnie mylny) ze od niedawna zna temata...
dzieki jelonek za oswiecenie tematu pozostalym szachistom :)
spokojnie.... niebawem pewnie pierwsze sztuki zejda z tasmy...
No excuses. Kilka tygodni po poście electrona, to jakby nie patrzeć skucha i tyle :lol: "Czy można -jeszcze- złożyć zamówienie?" wtedy byłoby OK.
no udalo Ci sie skompromitowac, no i co z tego, oklaski i gratuluje.
Panowie, zluzujcie.
Po pierwszych egzemplarzach powstaną następne. Chętnych przybywa. Ja mam kompa już przygotowanego na wbudowanie, ale odkładam kase. Inne priorytety (baby). Myśle, że druga transza chwyci i mnie....
Więc spoko.
W dalszym ciągu nie mam jeszcze układów FPGA - niestety od nich trzeba zacząć montaż.
Dzisiaj, o 21:15 rozpoczął się montaż pierwszych egzemplarzy VBXE z obecnej serii.
Godzina mało precyzyjnie podana, powinny być jeszcze sekundy, ktoś się może doczepić że rozpoczął szybciej montaż
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 30 zapytań