gepard napisał/a:Jak nie miałeś Grzeniu problemów, to jesteś farciarz i tyle.Zazdroszcze!
Przyznaję to prawdziwy fart !
Ostatnio chyba w całym kraju coś się dzieje z pocztą, do mnie ludzie ślą dużo listów co z ich przesyłkami a ja oczywiście mam świecić oczami :(
Niedawno w grudniu pisałem że czekam na zasilacz wysłany (niestety) przed świętami - wtedy mówiłem że czekam 1,5 tygodnia na priorytet ! otrzymałem go w styczniu czyli ~miesiąc po nadaniu :D
Niedawno mi przyznali 56 zł za zaginięcie jednej przesyłki, dopytywałem się kiedy tę kasę dostanę i na razie nic...
No i oczywiście chyba wszędzie (poza małymi miejscowościami) poczta ma niedobór pracowników bo nikomu nie chce się pracować za takie pieniądze i w takim kotle gdy robi się za kilku :(
Jedyne co mogę powiedzieć że zrozumiałe jest to że skoro mają za mało ludzi to nie mogą sobie dać rady w święta (od lat na barkach mają poza pocztówkami - np. allegro - jacy oni są biedni...). Jednak jak nie mają ludzi no to wszystko jasne - powinni ich zatrudnić, ale chętnych nie ma bo nie chcą pracować za taką kasę... Czy da się z tym coś zrobić ??
Wg, mnie: wyciąć chwasta i basta.
:)
5eba napisał/a:Na poczcie powiedziano mi, że mają problemy z ową sortownią, i przesyłki docierają nawet po miesiącu.
Nieprawdopodobne ! poczta się przyznała do jakiegoś problemu ??
Pewnie na ten problem będą się powoływać przez lata :D
gepard napisał/a:(...) w prasie wzmianki o watpliwej efektywnosci, to tylko zmowa konkurencji, ale nie ma to i tak znaczenia, poniewaz nalezy do nas przewazajacy segment rynku"
Zwykle się zwala na kogoś kto jest pod ręką - tym razem winę ponosi (w miarę) wolny rynek...
Inna sprawa że ta wypowiedź ukazuje że zaczynają mówić obsesyjnie, naprawdę boją się co się stanie gdy ten rynek zostanie całkowicie uwolniony! ... kilkuset przepłacanych kierowników poczty straci prace... bo na razie to wszystko się jeszcze JAKOŚ trzyma...
... ja nie wiem co za pxxxxxły spowodowały że rynek nie jest uwolniony np. od 10 lat ? :(
Panowie z PO i PSL zakasać rękawy bo kraj czeka ! ...i to z mniejszym naciskiem na "kasa" :)
800XL XC12 LDW 2000 Portfolio 1040 ST, STE Falcon 030 (Deskpro) Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P