1 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2008-02-22 11:55:24)

5-tego listopada 2k7 kupiłem od użytkownika Introspective za śmieszne 5zł + wysyłka instrukcję do CA-12 (nie to żebym nie umiał obsłużyć magnetu ;). Kasa natychmiast wpłacona. Do dziś przesyłki nie dostałem. Gość twierdzi, że wysłał. Po miesiącu odpisuje, że przesyłka do niego wróciła i zaraz ją wyśle ponownie. Skandal ! Po tym jak zażądałem zwrotu tych paru gorszy nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Niby tylko 10 zł ale jak nabierze się 100 osób ... gorsz do grosza ... . Odradzam jakiekolwiek zakupy u tego osobnika ! Nienawidzę cwaniactwa. Zresztą to nie pierwszy raz :/
Powtarzam Introspective !

:O Znalazłem po adresie e-mail, że ten osobnik to Gepard/Dial^Lamers. Wstyd człowieku, wstyd !

Gepard: kiedy otrzymam przesyłkę lub zwrot pieniędzy ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2

A co kupiles?

No przecież napisał, że nie kupił, tylko podarował. ;)

4 Ostatnio edytowany przez macgyver (2008-02-22 05:57:27)

Grzeniu: płacić za instrukcję do CA-12 ? Trzeba było powiedzieć, bo chyba gdzieś mi się wala książeczka od XCA-12 :P Dałbym Ci za darmo :P O głupie 5 zł się pieklić (2 piwa/1 wino marki wino) ?

5

Dokładnie...

I Ty zostaniesz big endianem...

6

nie no, wyglada to na to ze walczy nie o pieniadze a o "traktowanie jak normalnego czlowieka".
poprostu zostal bardzo niemilo olany... zakup 5-ego listopada i nadal sprawa "w toku"?

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

7

Chłopaki, dla jednego 5zl to 1h pracy a dla drugiego to 2 minuty (i machenie na to reka). Liczy sie fakt, ze ktos kombinuje a to juz nie jest ok.
Przeciez po to ktos to licytowal (gRzEnIu) bo zalezalo mu aby to miec i dla niego te "5zl" byc moze nie jest majatkiem, ale ma 2x strate: wydal 5 zl na towar +5zl na przesylke i dalej nie ma tego co chcial.

pozdro

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

8

Liczy się zasada a nie głupie 5PLN. Choć sprawa mnie nie dotyczy, wstyd mi za pojawiające się słówko... DIAL w negatywnym kontekście.

9

Gepard w obecnej chwili sprzedaje na Alledrogo fajne okładki na dyski 5,25. Normalnie bym zalicytował ale obawiam się, że po raz kolejny zostanę olany :(

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

10

no niektorzy sie bardzo niepochlebnie wypowiadaja o handlowaniu z nim...

11 Ostatnio edytowany przez gepard (2008-02-22 23:54:34)

chłopaki: po prostu wcięło przesyłkę. Interweniowałem na poczcie i dopiero tam zostałem olany.

Grzeniu ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło, jako że co widac po komentarzach postepuję ok, zobowiązuje się że wytrzasne druga taka instrukcję nawet jeśli miałbym przekopać pół Trójmiasta. Jako że wina jest po mojej stronie interesujące Cię okładki masz u mnie gratis. Dorzucam je do przesyłki ( w tym celu właśnie zamykam aukcję) a nowym wlaścicielem jesteś Ty. Za zamieszanie związane z tą aukcja przepraszam.
Niestety ostatnio wcięło mi 2-3 przesyłki ode mnie i 2 do mnie.Sorki jeszce raz za wielki delay Grzeniu, nie miałem w żadnym wypadku zamiaru robic skoku na Twoja kasę.

Jellonek: nie handlowałeś ze mną, więc daruj sobie i stul pyszczek.Niektórzy mówią że jesteś nieźle walnięty, ale ja nie widziałem Ciebie, więc nie moge tego potwierdzić.Ale nie wypisuje tego na publicznych stronach.Masz coś do mnie Boracie to na priv nastepnym razem.

zamknięta aukcja: http://allegro.pl/item315465949_atari_o … _cala.html

gep/lamers^dial

12

oczyma wyobrazni widze te 100 osob kupujacych instrukcje do magnetu... co za nerwy? o co ten zgiełk? wiecej luzu.. w przeciwnym razie pewnego dnia mozemy odryc ze nikt nas juz nie lubi

13

No i Grzeniu browar przy najbliższym party ma sie rozumieć. Wszystko da sie zażegnać. Niepotrzebnie tylko jellon (nie po raz pierwszy) wpiep* sie między "wódke a zakąskę".

gep/lamers^dial

14

maly OT: poczta ssie strasznie. wielokrotnie 'fundowala' mi jakiegos babola. gdyby nie to, ze nie mam w okolicy, juz dawno przerzucilbym sie na INPOST. znajomi do mnie tym sla i _NIGDY_ nie bylo zadnych problemow.
BTW: kojarzycie obliczenia krazace po internecie, ze list szedl przez poczte dluzej niz gdyby go doreczal slimak winniczek?... potrzeba mowic cos wiecej?

15 Ostatnio edytowany przez jellonek (2008-02-23 11:17:23)

#atari8 napisał/a:

22.02 21:02.27 < VascoNEO> jell: no niektorzy sie bardzo niepochlebnie wypowiadaja o handlowaniu z nim...
22.02 21:02.35 < VascoNEO> jell: haha, wymien tych co pochlebnie!

gep - no cusz, czy jestem niezle walniety - chyba tak ;)
czy zlewasz ludzi cieplym moczem - chyba rowniez tak - tak calosc poprowadziles, ze grzeniu (calkiem slusznie) stracil cierpliwosc, a z tego co ostatnio czytalem - nie on jeden byl tak "obsluzony"...

pyszczka nie mam - wiec nie bede "stulal" ;)
ale mozemy to na spokojnie omowic przy piwie na 4everze - bedziesz?

btw. tak sie zaczalem przygladac - z tym "boratem" to wyskakujesz do kazdego niepochlebnie o Tobie piszacego?

16 Ostatnio edytowany przez gepard (2008-02-23 11:32:20)

no rzeczywiście zlewam ludzi, na 1000 przedmiotów prawie zakupionych/sprzedanych wielki procent ludzi jest jak napisałeś olanych ciepłym moczem...uogólniasz jak "Twoi" wujowie z PiS;) ale niech Ci będzie...olewam ludzi złotym deszczem, w końcu Ty wiesz najlepiej...

nie wiem po co zakapowałeś Vasca...a może zgadaliście się?;) On akurat ma powód by mieć do mnie pretensję... więc "Wielki Vasco" niech sobie mówi, bo zapewne nawiązał kontakt z tą "wielką liczbą poszkodowanych"...jemu niech tez juz będzie...

Co do Borata...Jell wykonał pracę na źródłach...no wiesz, Borat to brzmi dumnie:P

gep/lamers^dial

17

zakapowalem :D
wujowie z PiS :D

no klimat niezly :)

18

gepard, w takim razie trzymam Cię za słowo i czekam na przesyłkę :) Kiedy mogę spodziewać się wysyłki ? Btw. Na kupione/sprzedane 300 przedmiotów (wartość przedmitów od 10 do ok. 1000 zł) jeszcze NIGDY nie miałem problemów z przesyłką przez Pocztę Polską !

PIN ready logo

19

daj mi kilka dni na wykombinowanie instrukcji a potem ślę priorytetem jak najszybciej sie tylko da.
Ja z pocztą mam co jakis czas zwałę, a to przesyłka zaginęła, albo rozerwane opakowanie/uszkodzony przedmiot a generalnie to strasznie opóżnione przesyłki. Wczoraj dostałęm ksiażkę wysłaną przez gościa priorytetem poleconym przed ostatnim weekendem stycznia.Pytanie po co płacić za dodatkową usługę, skoro i tak nie ma to specjalnie wpływu na datację?

BTW. mam kumpla w sortowni pocztowej w Pruszczu Gdańskim (przechodzi tędy cała poczta z 3miasta i idzie w Polskę) i wiem z pierwszej ręki jaki tam jest burdel.Przyjeli ostatnio kilkadziesiąt osób nowych (bez kwalifikacji) i teraz trwa wielkie przystosowywanie. Inna sprawa,że Poczta ma takie pomysły jak np. wysyłam list z Sopotu do Gdyni (sąsiednie miasta, dosłownie adresat i nadawca umiejscowieni ok 5-7km od siebie). List wędruje z Poczty w Sopocie na Pocztę w Gdańsku, potem do Sortowni w Pruszczu a potem wraca w kierunku Gdyni. Czas finalny operacji: przy dobrym wietrze 5-9 dni...czy to ma sens??? Przed świętami (dodatkowe utrudnienie) tak własnie wysyłałem pocztówy do znajomych w Gdyni i okolicach. Wysłane ponad tydzień przed świętami w Sopocie - dotarły do Gdyni,Rumi i Wejherowa (to wszystko sąsiedzka okolica) w połowie stycznia...bez komentarza. Jak nie miałeś Grzeniu problemów, to jesteś farciarz i tyle.Zazdroszcze!

gep/lamers^dial

20

Jako mieskzaniec Pomerani potwierdzam jak najbardziej to co pisze Gepard, a co do samej poczty i sortwoni w Pruszczu mam identyczne dane. Do tego nalezy dodac ze w Trojmiscie jest niedobor 50% pracownikow.

Don't take it too seriously my love.

/// more for your atari ///

21

Jak poczta mało płaci pracownikom, to nie dziwota, że mają niedobór...

22

Ech, u nas też do trzech okienek jedna długa kolejka, bo tylko 1,5 pani przyjmuje (te jej "drugie pół" to bank "pocztowy" obsługuje).

Jedyne przesyłki, jakim wierzę to polecony z potwierdzeniem odbioru - idzie szybko, a i o zwrotkę dbają.

___
Press play on tape...

23

macgyver napisał/a:

Jak poczta mało płaci pracownikom, to nie dziwota, że mają niedobór...

To Prawdziwy CUD, że to jeszcze wogóle działa,

Don't take it too seriously my love.

/// more for your atari ///

24

Potwierdzam, że z sortownią w Pruszczu Gdańskim są kilku miesięcy poważne problemy, przesyłki docierają z dużym opóźnieniem. Osobiście miałem kilka (3,4) przesyłek, które miały naderwane opakowanie, tak jak by ktoś chciał zajrzeć do środka.

25

5eba napisał/a:

Potwierdzam, że z sortownią w Pruszczu Gdańskim są kilku miesięcy poważne problemy, przesyłki docierają z dużym opóźnieniem.

Ale paczkę z cartami ode mnie dostałeś szybko, bo wysłałem ją 20.02, a Ty wystawiłeś mi komentarz już 23.02.

"...Jeśli więc nie traktujemy dysku jako podręcznego śmietnika, w którym przechowujemy wszystko, co tylko wpadnie nam w ręce, to 20 MB starcza nawet z dużym zapasem..."