Witam,
kupiłem sobie pod choinkę atari falcon :) Nie mialem czasu do tej pory sie nim zajac a teraz chcialbym troche go poznac.
Po otwarciu obudowy stwierdzilem, ze ktos w nim grzebal.
Rownolegle do plyty glownej, na ucietym sledziu, w miejscu gdzie powinien byc hdd, jest przykrecona karta sieciowa isa (jakis stary Genius zgodny z NE2000). Nie jest do niczego podlaczona. Kiedys widzialem jakies takie interfejsy pozwalajace wlasnie takie karty przypiac do atari - da sie takie cos kupic ?
Nie ma w nim wstazki do hdd (ide 44 ?) - gdzie mozna kupic taka wstazke za rozsadna cene - 10 pln :) ?
Pod klawiatura jest jakies szerokie zlacze - do czego ono sluzy ?
Podpialem do tego atari monitor(zenskie db19 zrobilem z db25) przez composite do monitora Philips, ktorego uzywam do innych moich staryck koputerow i mam obraz B/W. Co to moze byc ? Gdzie w polsce da sie kupic db19 ? Widze, ze na allegro jest przejsciowka z falcon <-> vga ale za 39 pln wydaje mi sie bardzo drogo.
Nie mam w tej chwili tego atari przed soba, ponieaz lezy w moim rodzinnym domu - tam mam sklad starych smieci :) w zwiazku z tym nie jestem w stanie bardziej precyzyjnie sie wyrazac.
--
pozdrawiam,
Tomek Grabowski