Podjąłem decyzję o pozbyciu się rzeczy, które trzymam jedynie z sentymentu. Chodzi oczywiście o literaturę nt. Atari oraz o dyskietki.
Oczywiście Atari-Magazynów nie oddam za żadne pieniądze :P ale DeRe Atari czy Atari Basic raczej do niczego mi się nie przydadzą, tak samo, jak kupa dyskietek, którym nie mam już na czym odczytać...
Oto lista oferowanych przeze mnie książek:
1. Atari BASIC /W. Migut/ - stan mizerny, brak okładek, książka "wielotomowa";
2. ASEMBLER 6502 /J. Ruszczyc/ - okładka już jest żółta, strona 251 jest luzem;
3. PORADNIK PROGRAMISTY ATARI /W. Zientara/ - brak tylnej okładki;
4. ATARI MAPA PAMIĘCI - stan dobry;
5. DeRe ATARI, twarda okładka;
6. ATARI 130XE HANDBUCH - instrukcja obsługi w jęz. niemieckim, stan dobry;
Dyskietki:
Wśród tych dyskietek jest kilka egzemplarzy, wykorzystywanych do swappu, m.in. z Solem, Hermesem, Virusem /pamięta ktoś jego pieczątkę?/ czy Maciooś'em /aka Warpem/.
Podczas robienia porządków znalzłem też nigdy nie wysłany list do Piguły i do Toma... :)
Pozostaje mi jeszcze pokaźna kupka dyskietek z własną twórczością muzyczną oraz archiwum listów. Posiadam stację 5.25", jednak nie posiadam softu, który umożliwiłby mi bezproblemowe odczytanie wszystkich plików...
Cena? Nie mam pojęcia, czekam na Wasze propozycje. Dla mnie ww. przedmioty mają wartość ogromną, sentymentalną. Na pewno zostawię sobie dyskietkę oznaczoną numerem 01 i napisem SYSTEM - to moja pierwsza dyskietka ;) Na resztę jednak przyszedł już czas, aby się pozbyć. Czekam na propozycje!