1

Kupiłem sobie yo-elo telefon z Windows Mobile 6 i w związku (radzieckim) z tym mam kilka pytań:

1. Polećcie jakieś fajne dema :]
2. Czy da się jakoś w systemie podłączyć telefon do sieci tak, żeby skorzystać z "Otoczenia sieciowego [tm]", telefon ma Wifi - Internety działają elegancko.
3. Czy jest jakaś darmowa przeglądarka wyświetlająca w miarę normalnie strony - za Operę for mobile diwajsyz każą chyba płacić.
4. Czy są jakieś działające, darmowe aplikacje do GPS z polskimi mapami
5. No i co ogólnie z programów polecacie (darmowych).

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

2

Ad....
1. nie znam, nie widzialem :)
2. bez problemow, tylko przydalby sie jakis program, ktory latwo Ci to otoczenie zaprezentuje i umozliwi podlaczanie (Total Commander oczywiscie ;) ). Jesli nie bedziesz mogl podlaczyc sie do sieci, zmien typ polaczenia z "polaczenie z internetem" na  "siec firmowa" (czy jakostak) lub odwrotnie ;) . Nie pamietam dlaczego ale czasem to pomaga.
3. Probowalem roznych i w zasadzie wrocilem do IE (z rozszerzeniami wlaczanymi przez SPB Pocket Plus (ogolnie to zobacz co SPB Software oferuje, bo maja przystepne ceny w dolarach - a dolar tani - i czesto do tego promocje - ja u nich troche juz wydalem i jestem zadowolony z tego softu). Jest jeszcze polowicznie legalny Picsel Browser - poszukaj. Polowicznie, bo jest on oficjalnie darmowym dodatkiem do kilku konkretnych modeli telefonow z WM na pokladzie i wlasciwie tylko na nich powinien byc uzywany.
4. Nie sadze, chyba ze mapy topograficzne.
5. Total Commander na poczatek i polecam SPB Pocket Plus (wiem, wiem nie jest darmowy), bo zastapi Ci kilkanascie darmowych aplikacji i jeszcze troche.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

3

1. pouet.net platform=PocketPC ?

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

4

3. wywaliles kupe kasy na sprzet a szkoda ci pare groszy na opere? 24$ przy obecnej cenie dolara to psie pieniadze... jak jeszcze wyjdzie wersja 9.50 - bedzie cholernie warto bedzie je wydac...
4.
- http://www.mgmaps.com/ (cholernie niewygodnie sie przygotowuje mapy, ale jest tez tryb "online" - kosztowny, chyba ze sie ma neta bez ograniczen)
- http://linuxtechs.net/kruch/tb/forum/index.php - inne podejscie, mapy mozna nawet kupic...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

5

Ja wlasnie poczekam na Opere 9.50, bo poprzednia wersja pod WM mnie nie zachwycila, wiele stron dobrze dzialajacych w mobilnym IE nie dzialalo w Operze (choc na stacjonarnym kompie mam wylacznie Opere).
Zainstaluje wersje testowa i zobacze, pieniadz niewielki, pod warunkiem, ze da mi cos wiecej niz IE z rozszerzeniami z Pocket+ (czyli zakladkami, dodatkowymi trybami wyswietlania, wygodnym przewijaniem i skalowaniem)...

6

eee, ztcp jak raz zaplacisz za opere - to licencje masz na wszystkie wersje, takze te, ktorych jeszcze nie wypuscili...

7

eeee... nie wyszedlem poza wersje 30to dniowa. Potestowalem pare stron i pozostalem przy IE.

8

ja na symbianie mam (tyle ze tu nie musze placic - byla dolaczona do telefonu, tak wiec kazdy upgrade jest za free) - jako ze nie mam porownania (bo innej nie mam) - nie narzekam ;)

9

no zainwestuj w Total Commandera; za nieco powyżej stówkę masz programik naprawdę wart swoich pięniedzy; dla mnie to jeden z "absolute must have".

gep/lamers^dial

10

Total Commander pod Windows Mobile jest za darmo :)

11

Właśnie, daje radę poza tym.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

12

no to spoko; ja bez wahania zaplaciem Ghislerowi za licencje na werje PC; warto:)

gep/lamers^dial