Ja nic dobrego nie mogę powiedzieć o poczcie... choć rozumiem że mało płacą pracownikom a oni też nie powinni się zapracowywać na śmierć tyko dlatego że brakuje rąk do pracy...
Kilka lat temu doszła przesyłka dla brata - była to duża zabawka, problem w tym że przesyłka wyglądała jakby usiał na niej słoń... od tamtej pory jak coś wysyłam lub kupuję na allegro to poważnie traktuję sprawę pakowania :>
Innym razem kupiłem coś i paczka została upuszczona przez Panią z poczty przed samymi moimi drzwiami (za dużo paczek miała w ręce)... nie wiedziała gdzie się schować i w ekspresowym tempie załatwiła formalności i znikła ! Na szczęście to nie było nic ważnego.
Dlatego już dwa razy zamawiałem sprzęt z dopłatą przy szczególnych warunkach (uwaga ostrożnie). Nie mogę narzekać na tę formę choć wychodzę z założenia że właściwie to przepłacam, bo tak naprawdę to te przesyłki nikogo nie interesują... jednak wychodzę z założenia gdy coś kupię i przecież kupiłem po to aby mieć w takim stanie w jakim kupiłem to warto wydać więcej pieniędzy aby nie mieć takich atrakcji jak w temacie... :(
Czy macie jakieś doświadczenia w kwestii przesyłek tego typu ?
Tak nawiasem mówiąc to kupiłem kiedyś 486 za kilkanaście złotych, za taką formę przesyłki zapłaciłem dwa razy tyle :/ :D
Teraz kupiłem zasilacz na priorytetową przesyłkę czekam już półtora tygodnia (akurat ze świętami musiało mi się to zbiec...). Przy innej sprawie byłem na poczcie i pytałem się w jakim czasie teraz są przesyłane priorytety ? pani użyła swojej inteligencji i powiedziała mi że priorytety są wysyłane w pierwszej kolejności... co wiem... pytanie jednak kiedy dochodzą ...
Ale akurat mam tu rozeznanie i dowiedziałem się że poczta ma w tej chwili dwa wagony przesyłek ponadplanowych w każdym dużym mieście i nie jest tego wstanie przerobić...
Nosty, co do tych nalepek to zapewne był to genialny pomysł jednego z licznych kierowników poczty, zrobił projekt, wdrożenie itp. A niedługo to będziemy pewnie takie naklejki dostawać nawet za przesyłki w obrocie krajowym :P ;)
800XL XC12 LDW 2000 Portfolio 1040 ST, STE Falcon 030 (Deskpro) Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P