...i juz troche jest zrobione. Wiecej oczywiscie tutaj: http://tiny.pl/pwzx
xxl czlowiekiem roku :)
Prowadzę stronę dla obłąkanych: http://atari.online.pl/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Knight Lore sie robi...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
...i juz troche jest zrobione. Wiecej oczywiscie tutaj: http://tiny.pl/pwzx
xxl czlowiekiem roku :)
O ja .. pamiętam, że w której SONDZIE chyba pokazywali Knight Lore .... siedziałem z rozdziawioną buzią :)
Brawo XXL :-)
Mega frasunek...
Hehehe gdyby to bylo w roku 1988 to by Atari zamiatalo wszystko ;).
A że jest (dopiero) teraz mamy z tego większą radochę !!!
xxl - masz dzialajacy port gry w 2 dni?! 8-O
Urodziles sie za pozno... Gdybys to potrafil w 1985 roku zarobilbys fortune.
Gdybys to potrafil w 1985 roku zarobilbys fortune.
Albo by go wsadzili :)
Gdybys to potrafil w 1985 roku zarobilbys fortune.
tia, w polsce port "sprzedawlaby sie co najwyzej tydzien, do najblizszej gieldy"
i want to be forever young ...
nosty napisał/a:Gdybys to potrafil w 1985 roku zarobilbys fortune.
Wiekszosc gier powstalych na dany komputer byla przenoszona na inne. Autorow tych konwersji tez wsadzali? :)
Tak, jeśli wykorzystywali trademark bez zezwolenia. Załóż firmę Adidas i zacznij sprzedawac ciuchy z trzema paskami - sprawdzisz na własnej skórze.
dely: w 85 r. ?! :rolleyes:
Tak, jeśli wykorzystywali trademark bez zezwolenia. Załóż firmę Adidas i zacznij sprzedawac ciuchy z trzema paskami - sprawdzisz na własnej skórze.
No wiec wlasnie - sam sobie odpowiedziales na pytanie. Dokonanie konwersji nie oznacza wiezienia. Wystarczy sie dogadac co do licencji.
Co do ciuchow z trzema paskami czy innych podrobek - to rowniez jest potezny biznes i na tym tez zarabia sie kase. I sprobuj pozwac producenta takiej podrobki albo kazdego sprzedawce z osobna... Zobaczysz, ze to nie takie latwe.
A ja mam taką małą techniczną propozycję - możliwość edytowania palety kolorów przez użytkownika, aby każdy mógł sobie dobierać optymalną kolorystykę/zakres odcieni do indywidualnych upodobań ? Wiadomo, że mamy do dyspozycji tryb $F ANTIC-a (GR.8) i specjalnego popisu jeżeli chodzi o barwy tutaj nie ma, ale wydaje mi się, że np. bardziej "ciepła" odmiana barwy zielonej na tle dawałaby lepszy efekt. Nie musi być to być nawet jakieś wypasione menu, prosty system incrementujący/decrementujący wartości rejestrów kolorów, lub nawet edycja hexów. Co sądzisz XXL o zastosowaniu takiego rozwiązania, np. defaultowa paleta "autorska" + możliwość edycji ?
Akurat w Knight Lore czy w Alien8 można zastosować znany trik, gdzie zmieniasz tylko kolor tła, przez co "rzuca" się to na kolor grafiki, ew. dokonać inwersji całej grafy i "odwrócić" kolory...
> możliwość edytowania palety kolorów przez użytkownika
dobry pomysl. w grze bedzie cheat menu (jak w jet set willy) tam bedzie mozna zmieniac rowniez kolory.
no to jak? kto napisze muzyke i sfx?
---
@miker chodzi o podkolorowanie spritami? inversja tez jest zrobiona. filmik:
http://atari.pl/kl2.rar
prosze nie zwracac uwagi na skoki - sa wyzsze (cheat)
xxl: Nawet nie spritami tylko teraz kolor, który jest obecnie biały na 0 a kolor obiektów - jak w oryginale (a przynajmniej najbliższy temu ostatniemu). Sprajty to bardziej się w panelu przydadzą.
No chyba że zrobiłeś inwersję wyłącznie kolorami, bez ingerencji w dane grafy, to też sprajty, myślę...
Jako urodzony wcześniej /czytaj dziadek/ potwierdzam to co napisał mazi. W tamtych latach 80-tych w każdym mieście powiatowym była tzw "Gieład komputerowa" na której ci co mieli dużo softu nagrywali innym odpłatnie lub na wymiane.Organizowano również "Copy party" i wymieniano się programami z sąsiadami, kolegami itd. Nikomu włos z głowy niespadł, więc XXL byłby również bezpieczny . Był to okres stanu wojennego ,zachód nałożył na nas embargo a my olewaliśmy ich prawa autorskie.
Poza tym BRAWOO!!!
nosty napisał/a:Gdybys to potrafil w 1985 roku zarobilbys fortune.
Eeee, spox, nazwał by grę "Blood Lore" i by miał na malucha (tj. fiata 126p) :))))
Warunek - przed 1992.
respect ya mon :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Knight Lore sie robi...
Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 60 zapytań