1 Ostatnio edytowany przez TimoNsky (2007-12-18 22:29:39)

Zakupię ataryneczkę POFO
Wymagania: (o ile to mozliwe)

- stan dobry lub lepiej (najlepiej bez wiekszych zarysowan, musowo dzialajaca elektronika w 100 %)
- brak duzych uszkodzen (np. klapka od akumulatorkow)
- karta (2MB najlepiej)
- komunikacja pc

chyba ze cos wiecej :)

tak czy siak prosze o kontakt na maila lub gg, cena do uzgodnienia (w miare normalna)

mail: timon82@o2.pl
gg: 2558671

przy kontakcie prosze zaznaczyc ze chodzi o atari :) POFO

OFERTA JAK NAJBARDZIEJ POWAZNA !!

chwilowo nic :D

2

TimoNsky napisał/a:

- karta (2MB najlepiej)

Będzie ciężko - największe oryginalne były o pojemności 128KB, a te od Karin - 512KB.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

wiesz az tak bardzo mi na tej karcie nie zalezy najwazniejszy jest POFO w takim stanie jak podalem rezta to tylko kwestia czasu i checi moze i byc 512 nie szkodzi :)

4

Karin chyba robil do 1MB, nie jestem pewien. Gdzies mi sie kiedys w sieci przewinal tez interfejs do napedu ZIP do pofo. Byl tez chyba projekt adaptera CF. Szczegoly w Google.

5

Witam!
Na pewno były karty prawie 1 MB produkcji Karin'a, nawet mam taką.
Karta taka jest jednak gabarytowo większa niż atarowskie i sporo wystaje z boku PoFo, do tego nie czyta ją podłączany do PC Card Reader, podobno dałoby się to obejść pisząc specjalne drivery do w/w Card Reader'a, ale nic mi nie wiadomo aby ktokolwiek takie drivery napisał...

6

hmm ze wszystkim sobie czlowiek poradzi... z komunikacja tez predzej czy puzniej jak nie jeden z nas to ktos inny napisze drv. wiecie wszystko jest mozliwe tylko trzeba chcec :) na start to i 512 starczy potem sie bedzie kombinowac :) ale... nadal poszukuje sprzedawce ktory odda (za wlasciwa oplata) swoje POFO w dobrym stanie w dobre rece, ja nie mam zamiaru siedziec i sie patrzyc jakie to fajne i schowac to do szfy po jakims tam czasi :/ akorat dla mnie POFO bedzie milym hoibby tak jak i inne zabawki :) jestem w posiadaniu Atarynki 65, 130, Komodorca 64 sztuk 2, Amigi 1200 (gołej) jak i z CD-ROM i dyskiem i ta druga powoli rozbudowuje na malego potworka co by OS 3.9 jako tako pokazal pazury na 4 jeszcze sie nie szarpie :/ za wysokie progi a jednoczesnie w slimie chce ta obudowe z wygladu 1200 a pod maska potworek do tego karta apollo i cd-rom z l;aptopa otwierany z tylu :D scandubler wbudowany i wyjscie z tylu.. i takie tam ale narazie formy rozbudowy z czasem do nich wszystkich dojdzie przy pomocy pary znajomych i stronek... sie rozpisalem :/ ale w sumie dobrze przynajmniej wlascisciel nie bezdie sie bal ze takj o zeby lezalo sprzert bedzie pracowal i to bardzo ladnie :) wiec wlasciciela POFO dajcie znaka
POzdrawiam :)

7 Ostatnio edytowany przez bori (2007-12-19 16:41:04)

Mam Pofo z klawiatura ang w bardzo dobrym stanie (ale nie sklepowym) + oryginalny interfejs rownolegly, karta jakas samorobka z padnieta bateria, zasilacz. To ze dzielo sztuki ma byc niszczone akutrat jest minusem ale moge wystawic na allegro od 200 PLN.

8

to prosze o zdjecia na maila :D w jakim staniue sie znajduje sie :)