Witam po raz pierwszy :)
Mam kilka pytan odnosnie pior swietlnych wspolpracujacych z ST...
Szukalem informacji na ten temat ale nic konkretnego, poza tym, ze sa nie znalazlem.
Nawet jednego zdjecia takiego piora nie moglem sie doszukac, a musze wiedziec kilka spraw, bo od tego zalezy czy kupie STE czy zostane przy zwyklym ST.
Ogolnie rzecz ujmujac, wykozystuje STka na scenie i w studio.
W studio sprawa jest prosta, bo kozystam sobie z myszki i jestem szczesliwy i wogole zycie jest super - ja i moje atari biegniemy sobie w zwolnionym tepie przez lake itp :).
Niestety na scenie nie jest tak fajnie, bo ani nie ma gdzie polozyc myszki, a mam dookola straszny scisk, bo jestem perkusista a za soba mam dodatkowo syntezatory i takie tam, a przed - stoja bebny - wiec miejsca jest malo a praca z myszka na scenie ani fajnie nie wyglada ani nie jest wygodna zwlaszcza jak zmieniam cos w czasie utworu.
Tyle tytulem wstepu..
Teraz nastapi czesc wlasciwa :)
- Pierwsze pytanie, to czy wszystkie programy moga z nim wspolpracowac ? (wlasciwie to z programow interesuje mnie IMS i ew. Cubase)
- Czy istnieja piora ktore dzialaja pod zwyklym st ?
- Czy sa do nich jakies specjalne sterowniki ?
- Czy pioro dziala podobnie do myszki ? (czy ma dwa przyciski (czy wogole ma jakies) czy mozna nim przeciagac obiekty np. ikony, tracki w programach muzycznych, belki w oknach (fajnie to brzmi) itp ?)
- Czy np pioro do atari xl czy jakiegos innego 8 bitowego bedzie dzialac ?
No to chyba tyle :)
Mam nadzieje ze dobrze wybralem dzial i nie wyszedlem na strasznego lamera :)