... tak dziś podało TV. No to teraz wpisujcie się miastami ;)
Ale mam pytanie: czy ktoś wie kiedy jest rocznica małego Atari ?
... oraz inne grzyby i Amigi :-P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Złomodore C-64 ma dziś 25 lat
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
... tak dziś podało TV. No to teraz wpisujcie się miastami ;)
Ale mam pytanie: czy ktoś wie kiedy jest rocznica małego Atari ?
Commodore to nie złomodore - to bardzo fajny komputer :)
eru: to było dawno i nie prawda :P ;)
Sam jesteś złomodore.
czy ktoś wie kiedy jest rocznica małego Atari ?
Np. serię XE pokazano po raz pierwszy na targach CES w Las Vegas prawdopodobnie w marcu 1985r (dokładnej daty nie znam). Compute! opisał to w kwietniu 1985r.
A 400/800 zapowiedziano w grudniu 1978, a wprowadzono do sklepów chyba w październiku 1979. Kiedy pokazano, nie wiadomo, ale tuszę, iż gdzieś pomiędzy tymi dwiema datami.
Tdc napisał/a:czy ktoś wie kiedy jest rocznica małego Atari ?
Np. serię XE pokazano po raz pierwszy na targach CES w Las Vegas prawdopodobnie w marcu 1985r (dokładnej daty nie znam). Compute! opisał to w kwietniu 1985r.
Male Atari to znaczy "Atari 8-bit", a nie "seria XE". Pierwsze male Atari poszly do sprzedazy na Winter CES w 1979 roku. Wiec 25-lecie mielismy juz dawno, zima 2004 roku. Wkrotce bedziemy mieli 30-lecie.
Wszystkiego "naj" drogie C64, zdroooowie! :D Temat luźny, więc tak schodząc trochę na boczny tor: jak sądzicie, czy dałoby się przekonwertować Flimbo's Quest z C64 na Malucha zachowując poziom wykonania grafiki oryginału? Bo ta gra to już niemal ostatnie soki z C64, jeżeli chodzi o oprawę gfx.
Ano fakt - wizualnie wyglada swietnie. Ciekawe czy by sie dalo na malucha...
... tak dziś podało TV.
Nie dziś, tylko 13-tego. I dlatego już ich nie ma ;)
A podobno w kwietniu była 25. rocznica ZX http://forum.softmania.pl/showthread.php?t=23547
Co do mojego pytania to nie jest dobrze. Cały czas mam wrażenie że Commodore'owcy są znacznie lepiej zorganizowani...
Dziś rano w TVN24 jeden z dziennikarzy powiedział coś takiego: razem była klawiatura do tego monitor, oddzielnie stacja dysków ? komu to przeszkadzało ??
O komodzie piszą, mówią w TV a my nie możemy nawet określić kiedy jest nasza rocznica. Dlatego fajnie by było jakby udało się znaleźć (w jakimś wiarygodnym źródle) dokładną datę kiedy weszło na rynek Atari 400/800 bo ten moment można chyba uznać za początek malucha :)
drac030: bo wiesz jakbyśmy w końcu wiedzieli dokładnie kiedy to było to było by co świętować !:):)
pajero: Ja tam nie wiem, ale gość w TVN24 czytał to w jakiejś gazecie ? nie wiem może wczorajszej, ale niby dlaczego wczorajszą gazetę nie czytał wczoraj tylko dziś ?
Krzysztof (Kaz) Ziembik: dobrze że choć pod tym względem jesteśmy do przodu ;)
Sam jesteś złomodore.
Cóż za wyszukany komplement...
Bawisz mnie...
... coraz bardziej...
amiga rulez!
Jak już jesteśmy w temacie Amigi - kiedyś w słynnym amigowskim module padał tekst: "Przepraszam pana, co to jest Atari ? Atari ? Co pan, ja nie jestem rolnikiem !" a tak wyszło, że to właśnie amiga ma więcej wspólnego z rolnictwem ;) Kto chce się przekonać, niech wejdzie tutaj :lol:
Ej, mac, średnio ta strona Amigi działa. Pewnie nie ten Workbench i/lub Kickstart. Weno to sprawdź... ;) :lol:
Falcon rulez !!!
Popieram że epitety typu złomodore są nie na miejscu. Każda ośmiobitówka jest zaje**sta, łącznie z Sam Coupe'em, który -jako ostatni chyba komp- próbował ratować sztandar 8-bit...
C64 wymiata. ile sie gier odpalalo aby crack intra obejrzec (w gry tez lupac; ). czasami zamienialem sie na tydzien z kumplem on gral w gry z atarki ja z komody. chlip.
Moje ulubione tytul z komody to: Power Drift, Hot Rod, Microprose Soccer, Flimbo's Quest, chyba zaraz odpale emulca ;)
a ja tak nawet nie wiedząc o tej okazji podświadomie chyba zrobilem na szybko coverek pewnego sida z c64. leży na gslu oraz na remix.kwed.org
Tdc - bo Atari zawsze mialo gorszy marketing ;-/ Jak widac az do dzisiaj sie to ciagnie. Faktycznie w Polsce jest chyba najmocniejsza scena atarowska na swiecie, a zadnych rocznic w mediach nikt nie obchodzil...
Swoja droga zawsze mi przykro, ze Atari wyprzedzio konkurencje az o kilka lat i nie zawojowalo rynku calkowicie. Pamietajcie, ze Atari 400/800 byl prawie identyczny pod wzgledem mozliwosci z seria XL/XE. Szczegolnie po dodaniu pamieci. Wiekszosc pozniejszych tytulow chodzi na tych maszynach. Czyli Atari wyprzedzilo ZX i C64 o 2-3 lata i w sumie znalazlo sie na 3 miejscu :/ Wyjasnieniem jest chyba wyzsza cena Atari i wieczne braki w marketingu.
C64 zawsze zazdroscilem gierek, a nie znosze jego designu (obu wersji). Ale nich zyje jak najdluzej.
Skoro o Komodzie to -> http://www.joemonster.org/filmy/5084/10 … w-10-minut Pozdarwiam.
Co tu dużo mówić - 3 lata młodszy od Atarynki C64 na pewno może więcej - przynajmniej jeśli chodzi o sprite'y i kolory :) Acha ... i basssss
Dałbyś lepiej to: http://www.joemonster.org/filmy/5135/Na … y-na-Atari
acz moje typy są z lekka inne.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Złomodore C-64 ma dziś 25 lat
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 54 zapytań