Witam, dawno temu byłem posiadaczem "małego" atari i w przypływie nostalgii zafundowałem sobie teraz piękne atari 520 ste z (podobno) 4 mega na pokładzie. Mój problem jest taki, że nie było w komplecie myszki ani jakiegokolwiek oprogramowania i kabli. Przed zakupem dowiedziałem się m.in. z tego forum, że nie ma problemu z dostosowaniem gryzonia od amigi, a że mam takie dwie, zdecydowałem się i STciak stoi dumnie na stole. Z kablem do podłączenia TV raczej sobie poradzę(dzisiaj jadę po wtyk DIN 13)-lutować umiem. Jednak nie udało mi się zmusić mysz amigową do działania, mimo przeróbek według tego i innych for. Jedynie co mi przychodzi do głowy, to że moje myszy nie są oryginalnie commodore, lecz jakieś no name. Są jednak na pewno sprawne, bo z amigami działają idealnie. Moje pytanie : czy po przeróbce, z atari współpracują jedynie fabryczne amigowe myszy ? Na upartego mogę na allegro kupić teraz amigową "trumienkę"-ale czy to coś da ? Wolałbym kupić mysz atari, ale jakoś nie widać ofert, może ktoś z Was ma na zbyciu ? Jakieś pomysły jak z tego wybrnąć ? Sprzęt stoi bezczynnie od kilku dni i wiem jedynie że się uruchamia.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.