Hej :)
1) "Jak juz odczyta Ci spis katalogow, ale przed proba wejscia do podkatalogu"
- $2153 = 00
- $2154 = 01
2) "I jeszcze jakbys to samo zrobil po nieudanej probie odczytu katalogu to byloby milo"
- $2153 = 00
- $2154 = 01
(to samo co w 1) )
3) czy laduje Ci program (jakikolwiek) z glownego katalogu w takiej sytuacji (chce wiedziec czy problem dotyczy wejscia do podkatalogu, czy tez jest to ogolny blad odczytu).
Tak, bez problemu da się cokolwiek załadować bezpośrednio z katalogu głównego.
Ba, właśnie odkryłem, że oprócz feralnego katalogu z kilkudziesięcioma plikami gier (i MSDOS.DAT w nim), bez problemu daje się wejść do innych podkatalogów w katalogu głównym niż feralny "GRY" (inne nie mają MSDOS.DAT).
Usunąłem teraz MSDOS.DAT z "GRY" i bez problemu odczytuje na dzień dobry całą zawartość tego podkatalogu! ;)
Czyli jest ewidentnie problem z tym katalogiem, ale tylko w sytuacji gdy występuje w nim MSDOS.DAT i gdy się nie uruchomi MSDOS.COM z SHIFT lub nie wyłączy HS poprzez SHIFT+ (gdy się wyłączy HS, wówczas ładnie zaczytuje etykiety z MSDOS.DAT). MSDOS.DAT jest prawidłowy, bo wersja 2.2 bez problemu sobie z nim radzi na "dzień dobry" po odpaleniu a nowa wersja 3.3 też, ale jak widać tylko po wyłączeniu "High Speed". Inaczej, jego obecność praktycznie uniemożliwia wylistowanie choćby surowych nazw plików.
Mam nadzieję, że moje testy Ci pomogą, z góry dzięki (thanks from the mountain :) )za ewentualną poprawkę :)