Mam pytanie do uzytkownikow ktorzy probowali podlaczac falcona do sieci poprzez pc. Watek ten poruszylem juz na grupie dyskusyjnej ale chce o nim tez napisac tutaj. Z tego co mi odpisal Adam i wyczytalem w sieci to zeby go podlaczyc, PC z zainstalowanym linuxem i falcona najlepiej z mintem ale podobno da sie to zrobic np ze Stingiem. Moje pytania sa nastepujace:
1. Gdzie moge znalesc dokladny schemat kabla null modemowego ktory musze sobie zrobic ?
2. Poniewaz bede do tego uzywal laptopa w ktorym niestety nie ma RS232 to pytanie sie automatycznie nasuwa jak wyglada sprawa kompatybilnosci przy uzyciu specjalnej przejsciowki USB2RS i czy w ogole jest sens robic to poprzez przejsciowke ?
3. Z tego co wyczytalem to na pececie trzeba tylko pod linuxem specjalnie skonfigurowac serwera pppd a na falconie klienta pppd
4. laptopa w sieci mam podlaczonego poprzez kablowke z UPC czyli od modemu do laptopa idzie normalne kabel skretka do karty sieciowej w laptopie. Czyli jesli dobrze rozumiem to musze najpierw tak skonfigurowac linuksa aby byl w sieci laptop a nastepnie skonfigurowac go jako serwer.
Gdzie moge znalesc jak skonfiguowac siec pod linuksem bo pod windowsami praktycznie nic nie musze robic, bo IP jest przydzielany automatycznie?
Jesli o czyms zapomnialem to prosze o informacje
Pozdrawiam
Piotrek