dzis spotkalem taka tablice :
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » 1526 km od domu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dzis spotkalem taka tablice :
Fajna, ale to i tak bliżej niż Alcobaca :)
O kutwa.... skojarzyło mi się to z 1536, myslałem że coś jest na szóstej stronie
heheh.. moj tom tom pokazuje mi 996 mil. czyli troche wiecej.
ps. 20 listopada jade autkiem z UK na Slask a wracam 27 - ktos chetny ??
O kutwa.... skojarzyło mi się to z 1536, myslałem że coś jest na szóstej stronie
Zboczenie zawodowe.... a raczej 6502 zamiast kory mózgowej. Tak trzymać Zeniu !
Lotarek: to wspolczuje, bo czeka ciebie ciezka droga. Przerabialem to raz w tamtym roku na swieta Bozego Narodzenia. Ale najlepsze jest przekraczanie granicy Niemiecko-Polskiej. Jak bys wjechal w "inny swiat". Noga z gazu bo ciasno, nie ma poboczy, nieoswietlone i dziury w drodze. To na prawde widac.
lotharek z UK na Slask , jedziesz przez Polske ?
o mój bosze...
we wrześniu trenowałem gdynia-praha :)
i po 10dniach powrót :(
czyli łacznie jakies 2000tyś km..
cb radio rules!!!
Bitman - jak dla mnie LOL miesiaca. rzeczywiscie, bede musial o Polske zahaczyc..
ale tak serio to w sumie jest 1600 km z czego 40 na promie do Calais z Dover.
robie ta trase sam w 20 godzin z 2 godzinnym spaniem. teraz jade z drugime kierowca a wiec bedzie szybciej.
autostrady az do Polski, a pozniej wroclaw-katowice a4... po drodze tylko 100 km wertepow.
Moze ktos wie czy jest juz jakas dobra droga w Polsce z granicy POL-NIEM w strone wroclawia ? mieli cos budowac ??
Hitler zbudował, ale zarosło krzakami.
No zostaje ci tylko A4. Jak ostatnio jechalem z Legicy do Krakowa to A4 byla ok, tylko platny odcinek byl zdibiony masakrycznie. BTW. Bylem w Dover 2 miesiace temu w dzien, pozwiedzac. Ladne miasteczko i fajny zamek na szczycie. BTW. W Dover w nastepnym miesiacu rusza testowy dostep do interentu 50Mb/s za 25 funtow ;)
w czasach fly low cost , 20h w samochodzie to masochizm
te low cost nie sa juz takie low cost. samolot tanimi liniami np. z londynu do wrocka kosztuje ok 215 funtow a w czasie swiat to juz ponad 300 to normlka. Ale i tak bym wolal leciec niz jechac autem.
Monsoft - tyle to nie kosztuje chyba nawet PLL Lot! Czym Ty latasz??
Bilet z Londynu do Lodzi w obie strony (przy rezerwacji z miesiecznym wyprzedzeniem) przed chwila Ryanair mi wyliczyl na 26GBP (koszt calkowity 59.39GBP)
Do tego oplaty lotniskowe itp. Czyli razem nie powinno przekroczyc 100 funtow. A to i tak cholernie drogo.
Chyba Ryanair nie oblicza roznych cen zaleznie od tego czy logujesz sie na strone z Polski czy z UK? :D
No ja sprawdzalem opcje na Swieta Bozego Nagodzenia no i cene np wylotu za tydzien od dzisiaj. Z miesiecznym wyprzedzeniem (od dziasiaj) Ryanair na trasie Londyn-Wroclaw podal mi 65 funtow, a to nie duzo. Tyle ze ja zazwyczaj nie latam z okazji "nie swiat". Ostatnio placilem na tej samej trasie (na przelomie kwietnia/maja) 180 funtow za 2 osoby. Popatrz sobie ile na swieta przelot kosztuje - 305.97 GBP za jedna osobe. Ja kilka misiecy temu zalatwielm sobie British Airways z Londynu do Drezna za $440 za 2 osboty w dwie storny, bo Ryanair'em kosztowalo 219 GBP za osobe do Wroclawia.
A czym latam ??? Wszystkim czym popadnie. Na trasie USA-UK to zazwyczaj Virgin Airways lub British Airways (troche drozsze, ale dobry standard po drugie mam juz znizki). Do Polski to zazwyczaj tanie line w Londynu, ale jak mieszkalem na stale w USA to roznie, zazwyczaj Lufthansa, Finair lub Swiss air z przesiadkami w Monachium, Helsinkach lub Kopenhadze.
A co do Polskiego LOT'u to jest porazka. Kilka tydzien temu mial sie odbyc lot z JFK do Warszawy (w niedziele), zostal przelozony na poniedzialek, w poniedzalek zostal przelozony na wtorek no i we wtorek sie odbyl. Zreszta lot nie jest tani a obsluga jest kiepska, standard samolotow tez a o wszystko trzeba sie prosic po kilka razy bo panie łaske (wstawilem jakos "ł" bo by wyszlo ze panie stiuardesy robia laske, a na to to juz bym nie nazekal ;-) ) robia.
W Dover w nastepnym miesiacu rusza testowy dostep do interentu 50Mb/s za 25 funtow ;)
Czyli za ca. 150PLN, a u nas TePsa pewnie wysmyczyłaby ze 5 setek niemówiąc o braku możliwości.... gdzie my żyjemy.
No bo nie ma. Mozliwosci technicznych na 50Mbit znaczy.
Jak ma byc, skoro teraz scenariusz takiej uslugi musialby u nas wygladac tak:
TP musialaby zainwestowac dziesiatki (albo i setki) milionow zl w infrastrukture, zeby to 50Mb/s bylo mozliwe. Reszta operatorow "alternatywnych" stoi i sie patrzy jako Ci drogowcy oparci o lopaty. Dzien po tym, jak TP z wielka pompa zaoferowalaby Ci te usluge powiedzmy za 150PLN (choc przyznaje, ze taka cen to raczej s-f), Pani szefowa UKE ciupasem podpisalaby ustawe nakazujaca udostepnic te nowa i pachnaca infrastrukture dla TELE2 z 51% rabatem za "hurt".
Oplacalby Ci sie na miejsciu TP taki interes?
Budowa zdrowej konkurencji - jak najbardziej, ale u nas nie tyle wzmacnia sie konkurencje, co hoduje pasozytow ;)
Ale koncze, bo to juz zdrowy off topic jak na forum atarowskie. Choc ostatnio w Glucholazach po pijaku przy pizzie niezla dyskusja sie wywiazala na ten temat z kims (ale kim to juz nie pomne) znajacym ten rynek od strony Netii... Fajnie bylo :)
za 45 eur w paryzu jest 100mb/s , troche drogo ale takie ceny byly DSL jak zakladali pierwsze zlacza
aktualnie przecietny abonament za 25 eur to pakiet ( telefon free do 50 krajow , 200 kanalow TV , internet 20mb/s ) inni dokladaja jeszcze darmowe serwery MP3
50Mb to tylko po swiatlowodzie raczej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » 1526 km od domu
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 57 zapytań