No ja sprawdzalem opcje na Swieta Bozego Nagodzenia no i cene np wylotu za tydzien od dzisiaj. Z miesiecznym wyprzedzeniem (od dziasiaj) Ryanair na trasie Londyn-Wroclaw podal mi 65 funtow, a to nie duzo. Tyle ze ja zazwyczaj nie latam z okazji "nie swiat". Ostatnio placilem na tej samej trasie (na przelomie kwietnia/maja) 180 funtow za 2 osoby. Popatrz sobie ile na swieta przelot kosztuje - 305.97 GBP za jedna osobe. Ja kilka misiecy temu zalatwielm sobie British Airways z Londynu do Drezna za $440 za 2 osboty w dwie storny, bo Ryanair'em kosztowalo 219 GBP za osobe do Wroclawia.
A czym latam ??? Wszystkim czym popadnie. Na trasie USA-UK to zazwyczaj Virgin Airways lub British Airways (troche drozsze, ale dobry standard po drugie mam juz znizki). Do Polski to zazwyczaj tanie line w Londynu, ale jak mieszkalem na stale w USA to roznie, zazwyczaj Lufthansa, Finair lub Swiss air z przesiadkami w Monachium, Helsinkach lub Kopenhadze.
A co do Polskiego LOT'u to jest porazka. Kilka tydzien temu mial sie odbyc lot z JFK do Warszawy (w niedziele), zostal przelozony na poniedzialek, w poniedzalek zostal przelozony na wtorek no i we wtorek sie odbyl. Zreszta lot nie jest tani a obsluga jest kiepska, standard samolotow tez a o wszystko trzeba sie prosic po kilka razy bo panie łaske (wstawilem jakos "ł" bo by wyszlo ze panie stiuardesy robia laske, a na to to juz bym nie nazekal ;-) ) robia.