Pytanko?
Nie "siedzę" w sprzęcie i liczę na waszą pomoc.
Ile może orientacyjnie kosztować ten komputerek (cena sklepowa lub hurtowa- tylko proszę zaznaczyć) i jakie to mieć parametry?
Witaj w Piekle - oto Twój akordeon..."
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » Ile może kosztować?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanko?
Nie "siedzę" w sprzęcie i liczę na waszą pomoc.
Ile może orientacyjnie kosztować ten komputerek (cena sklepowa lub hurtowa- tylko proszę zaznaczyć) i jakie to mieć parametry?
Kumpel kupil podobny komp przemyslowy za $150 na ebayu. Pochodzil z vending machine (PIII 1GHz, 256 Ram, grafika, IDE itp).
To nie jest komputer przemysłowy.
To bardziej cos jak barebone.
Ale jesli ma byc male, miec maly monitor LCD (lcd do emulatorow?!) i mala klawiaturke to wez se kup laptopa po prostu...
1. Ma być stacjonarne (tak, wiem laptop też se może stać).
2. Z kolei podłączenie ew. pada nie pasuje mi jakoś do laptopa.
3. Wykorzystywane do emulacji.
4. LCD nie przeszkadza bo to emulacja a nie real tak więc telewizor nie wchodzi w układ :lol:
5. Czy to musi być koniecznie przemysłowe?
6. Chociaż laptop ma tę zaletę, że można się z nim szybko ewakuować ;)
No co jak co, ale matryce LCD to się nadają tylko do pracy w rozdzielczościach natywnych. Mi się osobiście robi średnio na twarzy jak widzę upskal z rozdzielczości 3x5 do natywnej monitora. CRT to jednak było coś ;)
Bez wentylatorów, więc to nie jest intel ani amd, tylko najpewniej via. Jak via, to płyta z serii via epia. Jak via epia, to cena będzie spora, bo to jest małe, ale drogie. Z 500USD za komputer (bez monitora) bym liczył.
CRT to jednak było coś ;)
Było ?! Jest ! Ja do dziś używam dziewiętnastocalowego CRT i nie mam zamiaru zamieniać go na LCD... no chyba, że padnie :(
Muffy - poszukaj w necie i na allegro haslami: barebone i minipc.
Znajdziesz cos w sam raz.
Sam uzywam barebone MSI Mega PC i w zasadzie sobie chwale. Choc akurat te firme odradzam - drugi raz nie kupie ich komputera. Ale wyjasnianie dlaczego to juz bylby offtopic.
mazi - zly dzien?
Po prostu wkurza mnie, ze kupilem sprzet z bardzo fajnym wyswietlaczem, ktory jest ciemny bo potrafia z niego korzystac jedynie 2 programy dostarczone przez producenta, ktore sa do luftu i nie sa wogole rozwijane. A MSI nie zgodzilo sie udostepnic publicznie dokumentacji do DLLi do sterowania wyswietlaczem i przyciskami multimedialnymi, zeby ludzie sobie czasem wlasnych pluginow nie napisali.
Sam pisalem do nich list i dostalem odpowiedz odmowna.
Mini-linux ktory mial zapewniac dzialanie multimediow po 10s od wlaczenia komputera i bez startowania windy nie obsluguje ZADNEJ karty graficznej za wyjatkiem tej wbudowanej w chipset. Choc slot AGP oczywiscie jest.
Po prostu nie ma sterownikow i nigdy nie byl upgradowany. Zrodel oczywiscie tez nie ma.
Zrobili swietny hardware, ktorego polowy funkcji nie moge uzyc. Wiecej od nich nie kupie komputera.
Krotko: tak, narzekam na polityke: "byle sprzedac sprzet, a potem klient niech sobie radzi sam".
grzeniu masz pocketPC z ecranem CRT ?
Krotko: tak, narzekam na polityke: "byle sprzedac sprzet, a potem klient niech sobie radzi sam".
Jakies 20 lat temu takze bys na to narzekal. Alan Sugar, wlasciciel amstrada, stosowal taka wlasnie polityke. Jego mottem bylo: "Nie interesuja mnie ci, ktorzy kupili komputer lecz ci, ktorzy maja go kupic".
Sad but true.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Ile może kosztować?
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 63 zapytań